Cambodjaanse man raakt door elektrische schok gewond tijdens het installeren van elektrische kabels in Pattaya

PATTAYA:- Een Cambodjaanse arbeider heeft ernstige verwondingen opgelopen door een elektrische schok tijdens het installeren van ondergrondse kabels bij een condominium in Zuid-Pattaya.

De hulpdiensten werden gisteren om 14.30 uur op de hoogte gebracht van het incident, dat zich voordeed bij een condominium bij de ingang van Soi South Pattaya 1 in Nongprue.

Eerstehulpteams en onze razende reporter “Snelle Jelle” arriveerden ter plaatse en troffen de 34-jarige Khun Wit Peet, een Cambodjaanse staatsburger, versuft aan op een elektriciteitspaal met een transformator en andere kabels vast.  Hij is een medewerker van een plaatselijk bedrijf dat bezig is met het verplaatsen van elektriciteitskabels onder de grond en het transformatorgebied ongeveer twee verdiepingen boven de grond inspecteert.

Hij had verwondingen opgelopen door een elektrische schok, maar was gelukkig gezekerd aan de elektriciteitspaal.  De elektriciteitsautoriteiten van Pattaya werden opgeroepen om de elektriciteit af te sluiten voordat de hulpdiensten en zijn collega’s hielpen om de gewonde man op de grond te krijgen.  Hij werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

Één getuige de 42-jarige Khun Suksan Bangrabat, vertelde tegen Jelle: “Er klonk een harde knal toen ik omhoog keek zag ik dat Khun apetrots versuft en met pijn, op de elektriciteitspaal zat.

Khun Wattanachai Lakka, van het Pattaya Electricity Authority Office, vertelde tegen Jelle: “Als een bedrijf aan een elektriciteitspaal wil werken, moeten ze het ons normaal gesproken eerst vertellen, zodat we de elektriciteit kunnen afsluiten.  Dit bedrijf had ons niet laten weten dat ze aan de elektriciteitspaal wilden werken.”

De werkgever van Khun Peet wilde niet direct een verklaring over het incident geven, daarbij verwijzend naar een lopend onderzoek.  De naam van het bedrijf werd ook ingehouden in afwachting van verder onderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!