Cambodjaanse man gered na twee dagen in Golf van Thailand bij Rayong gedreven te hebben

RAYONG:- Een Cambodjaanse man die twee dagen in de Golf van Thailand in de buurt van Rayong dreef, is gered door de Koninklijke Thaise Marine.

Het Royal Thai Navy First Area Command meldt dat hun team genaamd de ‘We Care, We Protect squad’ een Cambodjaanse man heeft gered die eerder gisterochtend (3 september) op een Thaise vissersboot had gewerkt.

De Cambodjaanse man, die niet door de Marine bij naam genoemd werd, vertelde dat hij overboord van de Thaise vissersboot ‘Chock Pawin Chai’ was gevallen.  Hij werd gevonden in de zee bij Rayong Bay.  Hij overleefde, volgens de man, twee dagen in de oceaan door zich aan drijfhout vast te klampen dat hij vond.

Bij hem zijn geen identiteitskaarten gevonden.  Door taalbarrières was het moeilijk om met de Cambodjaanse man te communiceren.  Agenten onderzoeken het incident en hebben contact opgenomen met zijn werkgever in de visserij om vast te stellen wat er exact is gebeurd.

De Koninklijke Thaise Marine merkte in een verklaring ook op dat kleine vissersboten gevaar liepen tijdens zware recente stormen en het moessonseizoen en dat de kapiteins regelmatig voorzorgsmaatregelen moeten nemen.

Koninklijke Thaise Marine sloot hun verklaring af met: “Iedereen kan 24 uur per dag een maritiem ongeval melden bij het Royal Thai Navy First Area Command op 0-3843-8008 of 09-2758-5977.”

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!