VIDEO UPDATE | Forensische politie onderzoekt nog steeds nachtclubbrand op Pattaya Walking Street, oorzaak nog onbekend

PATTAYA:- De Thaise Forensische Politie heeft verder onderzoek gedaan naar een brand in nachtclub Nashaa in Pattaya Walking Street welke zondagavond 12 september uitbrak.

Een onderzoeksteam van politie onder leiding van luitenant-kolonel Tachakorn Chaiyasit van de Forensische Regio 2 Politie ging gistermiddag ter plaatse in nachtclub Nashaa.  De toegang tot het gebied is afgezet terwijl het onderzoek voortduurt, evenals voor privétoegang, waaronder medewerkers van de nachtclub.  Verslaggevers kregen slechts beperkte toegang tot het zwaar beschadigde interieur van de discotheek, zoals hieronder te zien is, vanwege zorgen dat het gebouw verder instort.

Hoewel het vuur sinds de avond ervoor onder controle was, bleven brandweerlieden de overblijfselen van de locatie met water besproeien om te voorkomen dat het vuur onder het as zou smeulen en mogelijk zou kunnen oplaaien.

Luitenant-kolonel Tachakorn vertelde tegen de journalisten: “De nachtclub bestaatuit ongeveer twee verdiepingen en was versierd met voorwerpen die gemakkelijk in brand konden vliegen.”

 “Vandaag 14 september komt de forensische politie opnieuw ter plaatse omdat het gebouw op dit moment niet veilig is.  Ingenieurs en structurele analyseteams hebben om meer tijd gevraagd om ervoor te zorgen dat het gebouw veilig is voordat we een volledig onderzoek uitvoeren. 

De politie heeft de oorzaak van de brand nog niet kunnen achterhalen.  Bovendien plaatste nachtclub Nashaa vanmorgen een bericht op hun sociale media om hun klanten te verzekeren dat ze opnieuw zouden opstaan, maar ook om mensen te verzoeken niet te speculeren over de mogelijke oorzaak van de brand voordat de politie hun onderzoek had afgerond.  Er waren geen gewonden of doden als gevolg van de brand, veroorzaakt door het feit dat er tijdens de brand een avondklok was en het nachtleven en clubs al meer dan vijf maanden gesloten zijn vanwege Covid-19-zorgen.  Er was ten minste één bewaker van dienst tijdens de brand, die ontsnapte zonder verwondingen.

Olleke Bolleke zal verdere updates over deze brand volgen en u daarvan op de hoogte stellen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!