Bangkok zegt NEE om van de Khaosan Road een Cannabis centrum te maken

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration, Het BMA, heeft het voorstel afgewezen om van Khaosan Road het eerste cannabis centrum van Thailand te maken.

De plv. gouverneur Khun Chakkraphan Phiewngarm zei dat het géén idee niet praktisch was omdat de toeristische bestemming te dicht bij verschillende tempels en scholen ligt.

“De uiteindelijke beslissing zal afhangen van het ministerie van Volksgezondheid en zijn voorschriften om de verkoop van cannabis te controleren, omdat de weg in de buurt van scholen en tempels ligt”, zo verklaarde de plv. gouverneur.

Hij voegde eraan toe dat het te ingewikkeld zou zijn om een ​​cannabis centrumop te richten, omdat de autoriteiten apparatuur zouden moeten installeren om te meten of de verkochte producten het legale THC-gehalte (tetrahydrocannabinol) van 0,2 procent niet overschrijden.  THC is de psychoactieve stof in cannabis.

 Het idee van het centrum werd geopperd door Khun Sanga Ruangwattanakul, voorzitter van de Vereniging van Ondernemers Khaosan.

Hij stelde het voor nadat foto’s op sociale media waren verschenen waarop te zien is dat straatverkopers in Khaosan openlijk cannabisbladeren en -knoppen verkopen, evenals ganja in sigarettenpapier.

Khun Sanga zei dat deze verkopers van elders kwamen en de regels overtraden door hun producten op straat te verkopen in plaats van in gebouwen.  Hij zei dat een georganiseerde cannabis centrum meer buitenlandse toeristen naar de plek zou trekken.

De plv. gouverneur reageerde door te zeggen dat de BMA straatverkopers niet toestaat om openlijk cannabis, hennep en kratom te verkopen.  Hij zei dat verkopers zich eerst moeten registreren bij de BMA en alleen de producten kunnen verkopen die ze in de registratie noemen.

Khun Chakkraphan zei dat BMA-wetshandhavers (Tessakit politie) in alle 50 districten de opdracht hebben gekregen om de verkoop van cannabisproducten aan banden te leggen, vooral rond scholen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!