Burgemeester van Pattaya waarschuwt de wegwerkers om Thepprasit klus op tijd af te ronden

PATTAYA:- De nieuwbakken burgemeester van Pattaya, Khun Poramet Ngampichet waarschuwde de aannemers die een nieuw drainagesysteem van 124 miljoen baht aan Thepprasit Road aanleggen dat ze de klus in mei op tijd afgerond moeten hebben.

Khun Poramet zat deze week een voortgangsvergadering voor over het project van 124 miljoen baht dat in september vorig jaar begon en zwaar op schema achterloopt.

Als het project eenmaal is voltooid, zullen er aan beide zijden van Thepprasit Road over zes kilometer nieuwe drainagebuizen worden geïnstalleerd die eindigen bij Sukhumvit Road.  Ook zullen nieuwe trottoirs worden aangelegd en stroom- en nutsleidingen worden begraven onder het midden van de weg.

Terwijl hoofdaannemer Phrom Yotakran Rayong (1993) Co. aanvankelijk beloofde Thepprasit alleen op te graven in stappen van 200 meter om verstoringen tot een minimum te beperken, waren die beloften al snel uit het raam gegooid naarmate het project verder achterop raakte.  Nu is een groot deel van de straat onbegaanbaar, met drainagebuizen die ver boven het oppervlak uitsteken.

Zoals geschreven zullen bij het project aan beide zijden van Thepprasit Road nieuwe drainagebuizen worden geïnstalleerd, met nieuwe trottoirs en worden stroom- en nutsleidingen begraven onder het midden van de weg.

Khun Poramet zei dat Phrom Yotakran momenteel een tijdelijk asfalt aan het leggen is dat gelijk is aan de hoogte van de leidingen, zodat voertuigen op zijn minst een deel van de rijbaan kunnen gebruiken.

De burgemeester zei dat de aannemer klaagde dat het project vertraging had opgelopen door een tekort aan arbeidskrachten en problemen met ondergrondse nutsvoorzieningen.  Het bedrijf kon niet verder omdat het provinciale elektriciteits- en water bedrijf belooft had om hen te helpen, wat ze niet hebben gedaan.

In de nacht van 8 juni kwamen twee auto’s frontaal met elkaar in botsing op de slecht verlichte bouwplaatsen langs Thepprasit Road.  Gelukkig was er niemand overleden.

Nu wordt de burgemeester van Pattaya ingezet om de problemen op te lossen, omwegen en hinder voor bewoners en bedrijven te minimaliseren en om verlichting te installeren om verkeersongevallen te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!