Burgemeester van Pattaya bevestigt dat de heropening van Pattaya uitgesteld is tot november

PATTAYA:- De burgemeester van de kustplaats Pattaya heeft vandaag officieel bevestigd dat de heropening van de stad voor gevaccineerde buitenlandse toeristen is uitgesteld tot november.  De aankondiging volgt op een soortgelijke die gisteren door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, werd gedaan.

De burgemeester van Pattaya, Sontaya Khunplomek, zegt dat veel provincies hun heropening van oktober tot november hebben uitgesteld, waaronder Chonbui, de provincie waarin Pattaya ligt. 

Burgemeester Sontaya voegt eraan toe dat het ministerie van Volksgezondheid de CCSA heeft geadviseerd om de heropening van provincies voor buitenlandse toeristen op dit moment uit te stellen, omdat de meerderheid van de provincies die willen heropenen voor buitenlandse toeristen de doelstelling van 70% groepsimmuniteit niet hebben bereikt.

“In Pattaya, Bang Lamung en Sattahip is meer dan 70% van de mensen hier al gevaccineerd, maar alleen voor hun eerste doses.  Pattaya City heeft ongeveer 70% bereikt, maar grotere Banglamung is dat nog niet en dat is een punt van zorg voor de MOPH.  Dit op basis van woningregistratie en vaste bewoners in de wijk”, zegt de burgemeester.

De burgemeester zei verder dat het ministerie van Volksgezondheid wil dat meer van het Thaise publiek wordt gevaccineerd, zodat ze beschermd zijn tegen het virus.  Ook dat de primaire focus van de MOPH is om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen niet worden overspoeld met patiënten wanneer toeristen terugkeren.

“90% van het personeel dat in toeristische bedrijven werkt, is al gevaccineerd.  We hebben ongeveer 20.000 mensen aan wie we nog werken om gevaccineerd te worden met hun tweede dosis van een Covid-19-vaccin, om hun zorgen weg te nemen en hen te bereiken.  Dit zou binnen een week of zo rond moeten zijn”, voegt Sontaya toe.

De burgemeester besloot zijn opmerkingen door te zeggen dat er in Pattaya elke dag 4.000 mensen worden ingeënt, zowel Thais als buitenlanders.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!