Kanchanaburi ervaart aardbeving zo klein dat bijna niemand het merkt dat de grond even schudde

KANCHANABURI:- In de provincie Kanchanaburi in het westen van Thailand is vanochtend vroeg een kleine aardbeving met een kracht van 3,2 door de seismologische afdeling van Thailand opgetekend.

Er werden geen schade of verwondingen geregistreerd, de Bangkok Post schreef dat niemand de beving zelfs maar voelde.

De seismologische afdeling zegt dat de beving net voor 5 uur ’s ochtends plaatsvond en zich 6 kilometer onder de grond bevond, ergens onder het Sri Sawat-district, en 50 kilometer ten noorden van de Srinagarind-dam en 62 km ten oosten van de Vajiralongkorn-dam;  maar de Provinciale Elektriciteitsautoriteit zegt dat de aardbeving geen invloed heeft gehad op de dammen.

Daar integendeel heeft de Filippijnen gisteren een grote aardbeving meegemaakt en 2 maanden eerder had Kanchanaburi 4 kleine aardbevingen meegemaakt.  Er werden geen gewonden gemeld.  Rond dezelfde tijd was er ook een mogelijke aardbeving in Nonthaburi.

Aardbevingen komen vrij vaak voor in Thailand vanwege de nabijheid van de “Ring of Fire”, die bestaat uit een raster van vele grote tektonische platen.  In feite vindt 90% van de aardbevingen plaats in deze regio.  Het gebied strekt zich uit over een deel van Zuidoost-Azië, tot aan Japan, en steekt dan over naar West-Noord-Amerika en strekt zich uit door Mexico en Zuid-Amerika.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!