Burgemeester van Bangkok uit zijn bezorgdheid over vermeende roken van marihuana op Khao San Road

BANGKOK:- De Burgemeester van Bangkok liet weten dat hij de geur van een joint kon ruiken tijdens zijn dagelijkse joggings-ronde op Khao San Road en dat baarde hem zorgen.

De Burgemeester van Bangkok, gouverneur Chadchart Sittipunt, liet weten dat hij gisteren op Khao San Road aan het joggen was en dat hij de geur van een joint opsnoof. Hij vinst dat best best zorgwekkend, want het kan een langetermijneffect hebben. “Volgens hem kwam de geur cq. rook met de wind mee, en hij was er zeker van dat het de geur van marihuana was”

De gouverneur verduidelijkte niet hoe hij wist hoe marihuana moest ruiken toen hem door sommige Bankokianen werd gevraagd hoe dit goedje dan wel moest ruiken.

Vervolgens werd de verklaring van de gouverneur uitgebreid besproken op sociale media, omdat hij tijdens zijn routine om live op Facebook te verschijnen dat door tienduizenden mensen wordt bekeken.

Sommigen ondervroegen naar verluidt de autoriteiten over de details van wat wel en niet was toegestaan ​​onder de marihuanawet, die nog steeds onvolledig was.

In reactie op deze controverse zei minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul, de belangrijkste voorstander van legalisering van marihuana: “Ik was de gouverneur erg dankbaar voor het uiten van zijn bezorgdheid. De gouverneur moet het districtshoofd informeren als de geur voor overlast zorgt.”

Uw nieuwsbeer merkt op dat de definitieve marihuanawetten nog steeds niet geheel gereed zijn, hoewel de plant sinds juni gedecriminaliseerd is en nu een gecontroleerde plant is. Volgens de Thaise regering is de plant alleen bedoeld voor medisch gebruik, hoewel het onder de huidige decriminalisering in werkelijkheid privé recreatief gebruik niet volledig verbiedt, en het verkopen en kopen van de plant als deze ouder is dan twintig jaar en niet zwanger is, is legaal. 

Het roken van sigaretten, sigaren, e-sigaretten, Shisha’s, bongs in Thailand is nog steeds in strijd met de rookwet. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!