De autoverkoop in Thailand dramatisch ingestort!

~DE PAP IS GESTORT~
(Hier is niets meer aan te doen)

BANGKOK:- De verkoop van auto’s in Thailand daalde in januari met 21,3 procent tot 55.208 eenheden, dit in vergelijking met het voorgaande jaar, omdat de tweede golf van coronavirus het consumentenvertrouwen en de koopkracht blijft drukken.  

De verkoop van personenauto’s daalde jaar op jaar met 44,2 procent tot 16.104 stuks, terwijl de verkoop van bedrijfswagens met 5,4 procent daalde tot 39.104 stuks.  Pick-ups met één ton laadvermogen en pick-upauto’s daalden met 9,6 procent tot 30.107 stuks.  

Volgens Khun Surasak Suthongwan, zijnde de vice-president van Toyota Motor Thailand, maken klanten zich zorgen dat de nieuwe golf van de pandemie, deze zal ernstige gevolgen hebben voor de economie, het bedrijfsleven en de kansen op werk, dus vermijden ze auto-aankopen.  Hele sectoren die de lokale bevolking in dienst hebben, zoals de toeristenindustrie, staan ​​praktisch stand-by, terwijl de auto-industrie nog niet hersteld is van de krimp van vorig jaar.  

Voor januari meldt Toyota 17.758 eenheden in de binnenlandse autoverkoop, een daling van 12,2 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.  Toyota heeft in Thailand een marktaandeel van 32,2 procent. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!