Buitenlandse toeristen zullen massaal naar Thailand komen als de marihuanawet is gewijzigd, zo luidt de verwachting

SURIN:- De redactie van Siam Rath was op de laatste dag van een marihuana-seminar en -symposium aan de Ratchamongkhol Isaan Universiteit in Surin, in het noordoosten van Thailand aanwezig en deed daarvan verslag.

De heren reporters schreven dat de derde dag net zo druk was als de eerste twee dagen, met mensen die probeerden uit te vinden hoe ze legaal marihuana voor medicinale doeleinden konden kweken.

Het seminar werd gehouden onder auspiciën van het Thaise ministerie van Volksgezondheid, wiens minsiter en Bhumjai Thai-partijleider, khun Anutin Charnvirakul de marihuana heeft gepromoot voor gezondheid en economische voordelen in zijn manifest.

De meeste belangrijke spreker was khun Chartchai Rotrungransri, hij merkte op dat Thailand verwikkeld zal raken in een strijd om toeristen naarmate de pandemie afneemt.  Hij beschreef marihuana als het “geheime wapen” van Thailand en merkte op dat het land de eerste in de regio was die de wetten versoepelde.

Hij beweerde dat als gevolg daarvan toeristen zouden binnenstromen, wat het land een voorsprong zou geven op andere landen in Azië, en beweerde dat “negen van de 10 toeristen” wiet en anderehennepproducten wilden proberen, zo meldde de redactie van Siam Rath.

Hij zei dat Thaise wiet hoog aangeschreven staat vanwege zijn toeristische aantrekkingskracht in vergelijking met khao horm mali (jasmijnrijst).  

Uw nieuwsbeer merkt voor de goede orde wel op dat de retoriek en de realiteit nogal gescheiden zijn. Het is immers nog steeds zo, dat iedereen die denkt een jointje te kunnen aansteken in Thailand, snel achter de tralies kan belanden, dus doe het niet.

De CBD-olie zal overal verkrijgbaar zijn, waarbij het THC – het stofje dat gebruikers in hogere sferen doet belanden,  wordt nog steeds streng gereguleerd en gevolgd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Siam Rath
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Siam Rath 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!