Buitenlandse reizigers weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn als ze naar Thailand willen komen, onduidelijkheid bij de Thaise ambassades!

THAILAND:- Hoewel velen enthousiast zijn dat Thailand eindelijk, althans enigszins zonder quarantaine, heropent voor bepaalde mensen op bepaalde locaties, zorgt de verwarring en het gebrek aan bevestiging van regels tot het laatste moment voor tegenstrijdige informatie.  Thaise ambassades vertellen potentiële buitenlandse reizigers dat ze nog steeds quarantaine-accommodaties moeten boeken voordat ze mogen reizen.

Velen toeristen waren verheugd toen premier Prayut Chan-o-cha schijnbaar definitief aankondigde dat het tijd was voor Thailand om de deuren te openen en mensen weer binnen te laten komen, zonder de quarantaine die tot nu toe zoveel potentiële reizigers afgeschrikte. Zijn brede aankondiging kwam echter met veel kanttekeningen, sterretjes en accolades.

Slechts 11 dagen voor de heropening is het land misschien nog niet klaar.  Het heropeningsplan zelf, samen met de lijst van 10 landen die Thailand zonder quarantaine mogen binnenkomen, en zelfs de lijst van 17 provincies die deze internationale toeristen zullen verwelkomen, is nog steeds niet officieel gemaakt en gepubliceerd in de Royal Gazette.

En nu melden mensen temidden van de chaos en verwarring, Thaise ambassades over de hele wereld instrueren reizigers die plannen indienen om naar Thailand te reizen om quarantaine-accommodaties te boeken, ondanks dat de vereiste zogenaamd over minder dan 2 weken zou verdwijnen.

Het is tot nu toe niet bekend of deze vereiste officieel zal worden verduidelijkt en opgeheven door de heropening op 1 november.  Veel reizigers hebben hun voorbehoud geuit om hun reizen naar Thailand te plannen wanneer de regels niet duidelijk zijn gemaakt voor de lanceringsdatums en verschillende overheidsinstanties verschillende regels stellen.  

Er zijn vaak geen definitieve antwoorden waarmee reizigers van over de hele wereld hun vakantie vol vertrouwen van tevoren kunnen plannen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!