Buitenlandse man steelt in Buriram één fles rum ter waarde van 150 Baht uit de winkel een van bejaarde vrouw

UDON THANI:- Een zoon des huizes ging online om te klagen over dieven die het constant voorzien op de kruidenierswinkel die hij samen met zijn moeder runt.  Wiranit en zijn 67-jarige moeder Thongdaeng, bemannen 24 uur per dag een winkel aan Phosri Road in het centrum van Udon Thani en werken in twee ploegen.

Eerder in de week had mama de leiding over de winkel die voornamelijk alcohol en sigaretten verkoopt.  Maar ze lag te slapen.  De zoon was thuis.

De moeder werd uit haar slaap gewekt door het geluid van een geopende kast.  Het was een buitenlandse man,  kaal en aardig op gewicht, hij droeg een zwarte schoudertas.

Hij stal een “baen”, of een halve fles saengsom, ter waarde van ongeveer 150, hooguit 160 baht.

CCTV beelden evestigde dat hij op een rood-zwarte damesmotorfiets reed en een zwarte helm droeg.  Wiranit zei dat mensen altijd van ze stalen, vooral misbruik makend van de leeftijd van zijn moeder als zij in de winkel was.

Hij zei dat de dieven voornamelijk allemaal Thais waren – nu zou een buitenlander van hen stelen.  Ze willen géén aangifte bij de politie doen, omdat ze de boel niet willen opschudden.

Wiranit vertelde de media dat hij een boodschap voor de buitenlander had: ​”Je bent een farang en woont in Thailand.  Ik zal je niet aangeven, maar dit zou jij ook niet moeten doen.”

Mama Thongdaeng was directer: ‘Kom gewoon terug en betaal de drank,’ zei ze.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Siamrath 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Siamrath

Eén gedachte over “Buitenlandse man steelt in Buriram één fles rum ter waarde van 150 Baht uit de winkel een van bejaarde vrouw”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!