Het aantal vlieg passagiers schiet wereldwijd omhoog door de versoepelende reis regels

NEDERLAND:- Het aantal passagiers is in februari wereldwijd flink gestegen. Uit de meest recente cijfers van IATA blijkt dat de versoepeling van de reisregels in diverse landen zorgen voor een opleving in het aantal reizigers. Het effect van de oorlog in Oekraïne bleek nog nauwelijks meetbaar.

Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis dat IATA in haar maandrapportage weer een vergelijking durft te trekken met het vorige jaar. Tot nu toe werden de cijfers gespiegeld aan die van de ‘normale’ situatie uit 2019. Het luchtvaartorgaan waarschuwt dat door de nieuwe methode soms gigantische stijgingen te zien zijn.

Zo nam het wereldwijde aantal reizigers in februari met bijna 116 procent toe ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Vooral Azië en Noord-Amerika laten een exponentiële groei zien, doordat onder andere de VS, Canada en Thailand hun grenzen (onder voorwaarden) heropenden.

In Europa ging het aantal vervoerde reizigers jaar op jaar met ruim 380 procent omhoog, waar de capaciteit met bijna 175 procent werd vergroot. De gemiddelde bezettingsgraad lag rond de 70 procent.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Klaas-Jan van Woerkom  
Bron: zakenreisnieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!