Buitenlandse investeerders houden de hotels in het noodlijdende Pattaya nauwlettend in de gaten

PATTAYA:- Nu de hotelexploitanten in Pattaya in financiële moeilijkheden verkeren als gevolg van het gebrek aan toeristen tijdens de pandemie, houden buitenlandse investeerders de situatie blijkbaar nauwlettend in de gaten.  De hoteliers in de toeristenstad worden gewaarschuwd dat als ze geen hulp krijgen voor hun uitstaande leningen, hun bedrijven kunnen worden overgenomen door buitenlandse investeerders.

De kustplaats Pattaya is één van de gebieden in Thailand die het hardst is getroffen het Covid19 virus. De beroemde “Walking Street” van de stad is vergeleken met de serie zombie-apocalyps, de “Walking Dead”.  Veel bedrijven hebben moeite om het hoofd boven water te houden of zijn al kopje onder gegaan.

De voorzitter van de hotelvereniging van de oostelijke regio waarschuwde hotelexploitanten om zorg te dragen voor hun uitstaande leningen en riep de regering op om de hotelsector te ondersteunen, zoals door het opschorten van leningbetalingen aan financiële instellingen en het verlagen van de rentetarieven.

Hij zegt dat als hotels geen hulp krijgen en als de strenge reisbeperkingen in 2022 blijven bestaan, velen geen andere keuze hebben dan het bedrijf te verkopen en dat veel groepen buitenlandse investeerders, voornamelijk Chinezen, zeer geïnteresseerd zijn in het kopen van hotels in Pattaya.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!