Voortvluchtige Thaise man na 17 jaar in Chonburi gearresteerd voor moord op een Engelsman in Pattaya 

CHONBURI:- Een Thaise man die al 17 jaar op de vlucht was na de moord op een Britse man in Pattaya, werd uiteindelijk gearresteerd nadat bij een ziekenhuiscontrole in Chonburi zijn ware identiteit aan het licht kwam.  Drie andere verdachten die destijds bij de misdaad betrokken waren, hebben inmiddels hun straf uitgezeten.

Het incident vond plaats in 2006 toen de 47-jarige Britse toerist, Mr. Stephen Parkinson op zijn motor bij het Marp Prachan Reservoir de vier Thaise mannen in Pattaya tegenkwam. Zodra Mr. Parkinson besefte dat de vier Thaise minder goede bedoelingen hadden, gaf hij gas om te ontsnappen. De criminele bende schoot hem echter door het hoofd en stal het geld van 40.000 baht van de in Hull geboren Brit en vluchtte weg.

Na de moord werden drie van de vier verdachten aangehouden en kregen vervolgens te maken De juridische gevolgen. Aanvankelijk veroordeelde de rechtbank hen ter dood, maar hun straffen werden later omgezet in levenslange gevangenisstraf. Na verloop van tijd werden alle drie de verdachten vrijgelaten, waardoor er nog maar één verdachte overbleef, de 39-jarige Khun Prasetsak.

Prasetsak slaagde erin om 17 jaar lang gevangenneming te ontwijken, totdat hij een beroerte kreeg en half verlamd raakte. Hij werd voor verdere behandeling opgenomen in een ziekenhuis waar zijn verschijning gisteren aan de politie werd gemeld, wat leidde tot zijn arrestatie.

Prasertsak ontkende aanvankelijk de aantijging en beweerde dat hij alleen met zijn vrienden uitgegaan was maar niet betrokken was bij de moord. Zijn moeder drong ook aan op de onschuld van haar zoon door te zeggen dat Prasertsaks vrienden, drugsverslaafden waren.

De hoofdinspecteur van de Crime Suppression Division 6, Pongpanot Chookaew, zei…

“In dit geval is het slachtoffer een buitenlander. De moord zou bijna verjaren, dus stelden de agenten snel een onderzoek in om de laatste verdachte te arresteren. We willen alle slachtoffers verzekeren dat elke dader uiteindelijk zal worden gearresteerd en voor de rechter zal worden gebracht, ongeacht de tijd die daarvoor nodig is.”

Dergelijke arrestaties komen in Thailand met enig regelmaat voor: Zo heeft de politie in de Isaan-provincie Roi Et onlangs een Thaise man gearresteerd die zijn vrouw op brute wijze vermoordde en 16 jaar lang aan arrestatie ontsnapte. Hij gebruikte een motorhelm om zijn vrouw te slaan tot ze dood was en liet haar lichaam langs de weg liggen.

Een andere gezochte moordenaar werd vorig jaar gearresteerd nadat hij 11 jaar op de vlucht was voor de politie. Hij schoot en doodde zijn schoonmoeder, viel zijn vrouw fysiek aan en ontvoerde zijn twee jaar oude dochter voordat hij haar midden op de weg achterliet.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand

Eén gedachte over “Voortvluchtige Thaise man na 17 jaar in Chonburi gearresteerd voor moord op een Engelsman in Pattaya ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!