Buitenlanders kunnen binnenkort gebruik maken van Thaise inloopvaccincentra

~BREAKING NEWS~

BANGKOK:- Khun Natapanu Nopakun, de plv.  woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft vandaag  meer informatie onthuld over de inenting van expats in Thailand.

Khun Natapanu vertelde dat een registratiesysteem, vergelijkbaar met het Mor Prom-platform dat door Thaise mensen wordt gebruikt om zich voor het vaccin te registreren, momenteel speciaal voor buitenlanders wordt ontwikkeld.

Hij zei echter dat expats in Thailand in principe het vaccin kunnen krijgen bij één van de vele inloopcentra die door het hele land zullen worden opgezet.

Khun Natapanu verteld  dat de inloopcentra die momenteel geopend zijn, deel uitmaken van een zachte opening of te wel een “testopening” voor alle inloopcentra verder in het land.

Hij zei ook dat de introductie van het vaccin voor het grote publiek waarschijnlijk veel eerder zal plaatsvinden dan eerder werd gemeld.  Dit komt doordat de aanvoer van de vaccins eerder plaatsvindt dan de verwachting luidde.

Daarom begint het inloopprogramma officieel volgende week, in plaats van in juni zoals aanvankelijk verwacht.

Dit betekent dat buitenlanders in principe gebruik kunnen maken van de inloopvaccinatiedienst zodra ze actief zijn en de locaties zijn bevestigd.

Zodra een officiële aankondiging is gedaan om de opening van het inloopvaccinprogramma aan te geven, kunnen buitenlanders in principe gebruik maken van de inloopdienst, aldus khun Natapanu.

Er zijn ook besprekingen gaande om aparte inloopcentra voor buitenlanders te creëren , die bemand zullen worden door Engelssprekenden, om communicatieproblemen met betrekking tot vaccinaties te voorkomen.

 Het verdient echter de voorkeur dat buitenlanders zich voor de vaccinatie registreren via de mobiele app, zodra deze beschikbaar is, aangezien dit grote drukte helpt voorkomen en bovendien efficiënter is.

Tijdens de Engelstalige briefing van vandaag sprak Khun Natapanu over de veranderlijke aard van de situatie en dat informatie zeer snel kan veranderen.

Hij zei echter dat expats in Thailand er zeker van kunnen zijn dat ze in de vaccinatie plannen van de regering opgenomen zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa

Eén gedachte over “Buitenlanders kunnen binnenkort gebruik maken van Thaise inloopvaccincentra”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!