28-jarige Belgische amateurvoetballer verdronken in Thailand

PHUKET:- De Belgische amateurvoetballer Allan Luvovadio (28) uit Charleroi is om het leven gekomen toen hij in Thailand in zee ging zwemmen en meegesleurd werd door de stroming. Dat melden lokale media en het nieuws is bevestigd door de lokale politie en familie van de man. Buitenlandse Zaken vertelt aan HLN dat haar diensten op de hoogte zijn van een ongeval met een Belg in Thailand, maar kan geen extra informatie kwijt over de zaak.

Luvovadio speelde afgelopen seizoen bij JS Tamines in Derde klasse amateurs. Daarvoor was de aanvaller actief bij Gosselies, Solières, FC Ganshoren en KRC Gent. Hij is de broer van Jérémie Luvovadio, die momenteel aan de slag is bij de Cypriotische tweedeklasser PO Xylotymbou.

Afgelopen weekend werd met man en macht verder gezocht, maar het slechte weer aan de westkust van Phuket bemoeilijkte de operatie. De lokale krant ‘Phuket Times’ meldde vanmorgen vroeg dat het lichaam van Luvovadio gevonden was. Het spoelde aan op Freedom Beach, niet ver van waar hij verdween. De lokale politie heeft de identiteit van de man intussen bevestigd.

Lokale media deelden beelden van het bergen van de stoffelijke resten. Het lichaam wordt nu overgebracht naar een ziekenhuis voor een autopsie.

Familieleden van de voetballer bevestigen zijn dood op sociale media en roepen op om geld te doneren voor de repatriëring van het lichaam en de begrafenis. “Ik hou van je, broer. Ik zal voor Isaiah zorgen en de familie”, schrijft Jérémie Luvovadio op Instagram bij een foto van hen beiden.

De afgelopen twee weken verdronken al vijf mensen aan de westkust van Phuket. De zuidwestelijke moesson veroorzaakt er sterke stromingen. Redders waarschuwen strandgangers continu dat het niet is toegelaten om te zwemmen op plaatsen waar rode vlaggen staan, omdat het niet veilig is.

Olleke Bolleke in Phuket

2 gedachten aan “28-jarige Belgische amateurvoetballer verdronken in Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!