Het eten van varkens sashimi kan het einde van uw leven betekenen, zo waarschuwt de gezondheidsdienst van Thailand

BANGKOK:- Een Japans restaurant in Bangkok heeft rauw varkensvlees op het menu staan, maar het Thaise ministerie van Volksgezondheid adviseert de  mensen om het niet te eten.  Nadat een foto van het menu van het restaurant viraal ging op sociale media, werd het eten van “varkenssashimi” de nieuwste trend in Thailand.  Maar het eten van rauw varkensvlees kan uw dood betekenen, zo waarschuwt de Thaise gezondheidsdienst.

Rauw varkensvlees bevat schadelijke ziekteverwekkers die bijna gegarandeerd koorts, hoofdpijn, misselijkheid en braken, huiduitslag, diarree en parasitaire infectie veroorzaken, aldus de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Dr. Suwannachai Wattanayingcharoenchai.

In ernstige gevallen kunnen de bacteriën in rauw varkensvlees tijdelijk of permanent gehoorverlies, herseninfectie, pericarditis en ernstige sepsis veroorzaken die tot de dood kunnen leiden, aldus de arts.

Een foto van een “varkenssashimi”-menu in een Japans restaurant in Bangkok ging vorige week viraal op Thaise sociale media.  Op de menukaart staan ​​verschillende gerechten gemaakt van rauwe varkensslachtoffers, zoals rauwe varkenstong, hart, middenrif, lever en maag.

Dokter Suwannachai zegt dat varkensvlees meer dan 5 minuten op 70 graden Celsius of hoger moet worden gekookt om veilig te zijn voor menselijke consumptie.  De arts raadt ook aan om je handen te wassen voor en na het hanteren van elke vorm van rauw vlees.

In 2015 voerde Japan een wet in die restaurants verbiedt om sashimi van rauw varkensvlees te serveren, omdat het gerecht zoveel gevallen van voedselvergiftiging, hepatitis E en parasitaire infecties veroorzaakte.  In Japan wordt het serveren van rauw of onvoldoende verhit varkensvlees bestraft met maximaal 2 jaar gevangenisstraf en boetes van meer dan 550.000 baht.

Een dergelijke wet bestaat niet in Thailand, waar larb gemaakt van rauw varkensvlees al eeuwenlang een populair item op het menu is.  Het eten van rauw varkensvlees in welke vorm dan ook kan echter dodelijke ziektes of zelfs de dood veroorzaken, dus het ministerie van Volksgezondheid adviseert om dit koste wat kost te vermijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron:  NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!