Britse man doet zijn beklag, na verwikkeld te zijn in een malafide aankoop van een duur appartement op Koh Samui

KOH SAMUI:- Een Britse man bij de Thaise autoriteiten een klacht ingediend nadat hij een condominium van 15 miljoen baht in Koh Samui had gekocht van een vastgoedbedrijf in de zuidelijke provincie Surat Thani, maar het legale eigendom niet kreeg. Veel buitenlanders werden het slachtoffer van dit bedrijf, wat resulteerde in een geschatte schade van 100 miljoen baht.

Een vertegenwoordiger van de Consumentenraad Thailand, Khun Phattakorn Teepaboonrat, vergezelde het Britse slachtoffer, de 70-jarige David Edward Chapel, naar het centraal departement van onderdrukking in Surat Thani om een ​​klacht in te dienen tegen het vastgoedbedrijf, waarvan naam niet bekend werd gemaakt.

Khun Phattakorn sprak met de media over de kwestie en legde uit dat Mr. Chapel in 2016 een luxe appartement in Koh Samui kocht en daar slechts drie keer per jaar verbleef. Hij heeft geprobeerd het eigendom officieel op zijn naam te krijgen maar dat is tot nu toe succesvol geweest.

Volgens Khun Phattakorn ontdekte Mr. Chapel op 19 mei dat het appartement geen bouwvergunning had gekregen. Alsof dit nog niet ontmoedigend genoeg was, kwam aan het licht dat bepaalde delen van het land waarop het onroerend goed stond, onrechtmatig waren verhypothekeerd en vervolgens waren verkocht.

Khun Phattakorn voegde eraan toe dat Mr. Chapel niet het enige slachtoffer was. Ook andere buitenlanders werden het slachtoffer van dit bedrijf.

Het bedrijf richtte zich alleen op buitenlanders die beperkte kennis hadden van de Thaise wetten. Ze verzekerden de klanten dat ze zouden worden vrijgesteld van het betalen van grondbelasting en bijbehorende vergoedingen bij aankoop van het appartement als ze het onroerend goed van hen zouden kopen. Ze creëerden ook valse documenten om buitenlanders tot het kopen te verleiden.

De zaak is nu in onderzoek bij de politie. Verwacht wordt dat verdere ontwikkelingen in dit verband spoedig aan het publiek zullen worden meegedeeld

Naast de vastgoedzwendel waarschuwde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken ook Britse toeristen en expats in Thailand om op de hoogte te zijn van paspoortzwendel. Oplichters trekken de aandacht van degenen die hun paspoort willen verlengen door reclame te maken voor de snellere service. Er is een nepwebsite gemaakt met een vergelijkbare URL en functies om de slachtoffers ertoe te verleiden de vergoeding aan hen te betalen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!