Britse burgers hebben elk een boete van 6.000 baht opgelopen voor een ‘illegaal feest’ in Phuket

~ZE HEBBEN EEN BEESTJE NA HET FEESTJE~
(Last hebben van een kater)

PHUKET:- In een videoclip die op Thaise sociale media rondcirculeert, laat het optreden van de politie Phuket zien tijdens een illegale bijeenkomst in Cherngtalay, één inval welke eindigde met een boete voor 2 Britse burgers die in Phuket werken, van elk 6000 baht.   De politie van Cherngtalay roept ook nog eens 4 andere buitenlanders die het feest bijwoonden, op om zich op het politiebureau te melden en zullen  ook worden aangeklaagd.

De foto toont de politie die bij de  poort van het pand staat en toegang sommeert … “Open, open, open de poort … nu!”  De mensen binnen de poort roepen terug “geen feest”.  De politieagent die de inval leidde, was kapitein Prasan Ketsaro.  Ondanks dat er nog een aantal andere buitenlanders en Thais op de bijeenkomst aanwezig waren, kregen alleen de 2 Britten die het evenement bijwoonden een boete nadat ze  naar het bureau waren overgebracht.  

Ze werden er officieel beschuldigd van het “overtreden van de Wet op overdraagbare ziekten, BE 2558 en het Phuket Provincial Order # 2284/2564 Sectie 5”, aldus het politierapport.

Eind april deed de gouverneur van Phuket een mededeling, waarbij de beperkingen voor de eilandprovincie werden aangescherpt.

“Voor sociale activiteiten moeten alle mensen afzien van bijeenkomsten voor feesten, zoals verjaardagsfeestjes, welkomst- of afscheidsfeesten of andere, behalve de traditionele evenementen, zoals begrafenissen, bruiloften of wijdingen.”

De  vice-gouverneur van Phuket zei ook dat buitenlanders die de regels overtreden ook kunnen worden gedeporteerd.  Buitenlandse consulaire ambtenaren werden ook uitgenodigd op de provinciale kantoren, waarbij de gouverneur hen vroeg ervoor te zorgen dat de burgers die zij vertegenwoordigden zich aan de huidige regels en beperkingen zouden houden.

Wat een middagborrel op de video lijkt te zijn, compleet met alcoholische dranken en een barbecue, werd door de aanwezige politie beschouwd als een duidelijke overtreding van de huidige beperkingen, een punt  dat de hoofdpolitieagent, die gans het gesprek leidde, bleef herhalen terwijl hij iedereen in het huis beval om naar buiten te komen.

‘Iedereen, buiten.  Kom aan, kom op, buiten! “

Geen enkele buitenlander droeg een gezichtsmasker in de vroege fase van de video, hoewel de Thaise burgers in het pand ze ofwel aanhadden ofwel snel opdeden terwijl de camera’s aan het rollen waren.

De politie bleef de mensen in het pand uitschelden en beschuldigen … “jij komt voor een feestje”.  Ze wezen naar een stapel ijskoude drankjes op de veranda van het pand (die wijn, bier en andere dranken bevatte) … “wat is dit, wat is dit?”

De conversatie was een beetje eenzijdig, waarbij de kapitein  meest het woord voerde, terwijl de eigenaren van het pand en hun gasten op zijn minst probeerden hun situatie uit te leggen.

De beschuldigingen vlogen vlug en snel in het rond: “Waarom feest ?!  Jij feest! “

De buitenlanders hielden vol dat het geen feest was en probeerden met de politie te praten over de bedoelingen van de middagbijeenkomst, maar de politie had hun besluit al getrokken.  

De hoofdagent deelde de verdachten mee dat ze foto’s gingen maken van de ‘inval’.  De Thaiger heeft besloten de video niet uit te zenden, maar heeft enkele bewerkte screenshots geplaatst.  

Veel van de commentaren op sociale media hieronder over het incident waren gericht op de vraag of de bijeenkomst een ‘feestje’ was of niet en de beschuldiging dat de aanwezige politie enkel op zoek was naar wat theegeld.

“De zware misdaden en overtredingen  om drankjes en een barbecue in je tuin te hebben”

“Welk feest?  Zelfs de moskee in Bang Tao zit elke dag vol, ook de lokale Thaise restaurants zitten vol – dit is schandalig. “

“Nogal vreemd….  een goede manier om geld te verdienen. “

“In wat voor een plaats is dit land veranderd.”

“De video staat op de hele Thaise nieuwssite … en het ziet er helemaal niet uit als een feestje.”

De namen van de mensen die bij de inval betrokken waren, zijn in andere media gepubliceerd.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger 

Eén gedachte over “Britse burgers hebben elk een boete van 6.000 baht opgelopen voor een ‘illegaal feest’ in Phuket”

  1. Ik zag de live video van het hele evenement met politiechef die zich gedroeg als een complete hansworst, die deze mensen beschuldigde van feesten en gelukkig zijn. Walgelijke vertoning door politie en farang-hatende buren. Gebeurtenissen als deze zorgen ervoor dat mensen een nog grotere hekel hebben aan de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!