Het is OKAY om krokodillenvlees te eten, maar neem wel deze voorzorgsmaatregelen!

PATTAYA:- Uw nieuwsbeer op de redactie vragen voorbij komen of het wel okay is krokodillenvlees te eten, dat is het natuurlijk wel, maar neem wel deze voorzorgsmaatregelen.

Tegen de achtergrond van stijgende varkensvleesprijzen wenden zowel de Thaise als buitenlandse consumenten zich tot het nuttigen van krokodillenvlees als alternatieve vleesvervanger.

Het krokodillenvlees wordt als een milieuvriendelijk product beschouwd, aangezien het fokken van krokodillen kan worden gedaan zonder blootstelling aan schadelijke chemicaliën.  Maar omdat krokodillen als reptielen worden geclassificeerd, kunnen ze besmet zijn met bacteriën zoals salmonella, die ziekten zoals tyfus, diarree en spijsverteringsstoornissen kunnen veroorzaken, de directeur generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Khun Suwanchai.

De koks moeten hun handen elke keer wassen en hun apparatuur desinfecteren voordat ze krokodillenvlees verwerken om bacteriële besmetting te voorkomen en het rauw vlees achterwege laten.

Bij het kopen van krokodillenvlees dat op de markt wordt verkocht, kunt u het beste het staartvlees [bong ton] kiezen.  Goed vlees moet vers en stevig zijn, mag geen slechte geur verspreiden en u moet het alleen bij een betrouwbare winkels cq markten kopen.

De carnivoren onder ons,  kiezen als eiwitbron om aan hun behoeften te voldoen, omdat de voedingswaarde en prijs van krokodillenvlees niet veel verschilt van die van ander dierlijk vlees.

Hier enkele belangrijke feiten: 
– 100 gram krokodillenvlees bevat 99 kilocalorieën aan energie, 21,5 gram eiwit, 2,9 gram vet en 65 milligram cholesterol.
– 100g varkensvlees heeft 107 kcal, 22g eiwit, 2g vet en 55mg cholesterol.
 100 g kippenvlees bevat 145 kcal energie, 22,2 g eiwit, 6,2 g vet en 62 mg cholesterol.
– 100 g rundvlees heeft 121 kcal energie, 21,2 g eiwit, 4 g vet en 51 mg cholesterol.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!