BREAKING NEWS | Olieramp bij Rayong omvangrijker dan gedacht, de kustlijn is nu gemarkeerd tot rampgebied

RAYONG:- De ruwe olie dat afgelopen dinsdagavond uit een onderwaterpijpleiding lekt, heeft vanmorgen het Mae Ram Phueng-strand in Rayong bereikt, zo bevestigde de provinciegouverneur Channa Lamsaeng zojuist.

Het gebied zal worden gemarkeerd als rampgebied en bezoekers mogen het water niet in, zei hij, eraan toevoegend dat de noodmaatregel ook van toepassing is op vissers.

Channa houdt echter vol dat de situatie niet ernstig is, maar het gebied tot rampgebied is benoemd om de schoonmaakoperatie te vergemakkelijken.

Khun Atthaphol Charoenchansa, directeur-generaal van de afdeling Pollution Control (PCD), zei dat soldaten en regeringsfunctionarissen hun best down om het strand schoon te maken, maar kijken ondertussen wel argwanend uit  naar een nieuwe golf ruwe olie, dat zich op 3 kilometer van het strand bevindt.

Vissers in het gebied beweren echter dat de situatie veel erger is dan gemeld.

Vanaf vrijdag waren de risicogebieden de IRPC-haven, de stranden Mae Ram Phueng en Ban Phe van Rayong, evenals het kanaal dat het strand van Ao Prao van Koh Samet met elkaar verbindt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!