Brandweer Pattaya redt een oudere vrouw uit brandend gebouw

PATTAYA:- Brandweerlieden hebben eergisteren een oudere vrouw uit een brandend gebouw in Pattaya gered. Het incident vond plaats in Soi Bongkot 4.  De wachtcommandant van de brandweer kreeg rond 20.00 uur een melding dat er brand was in de TG Battery Shop op Soi Bongkot 4. Samen met de reddingswerkers van Sawang Boriboon kwamen ze ter plaatse. 

Bij aankomst troffen ze een gebouw van drie verdiepingen aan met vlammen en rook. Brandweerlieden en reddingswerkers moesten een ladder gebruiken om de 75-jarige Somrong Prachumchuen te redden. Somrong zat vast in haar kamer op de tweede verdieping te midden van het woedende vuur en de dikke rook.

Gelukkig konden de brandweerlieden een ladder gebruiken om Somrong veilig naar beneden te krijgen. Volgens de brandweer liep ze geen verwondingen op. De brandweer zette vijf brandweerauto’s in om de vuurzee te bedwingen en te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar omliggende gebouwen. Uiteindelijk was de brand na 30 minuten geblust.

De eigenaar van de TG Battery Shop, de 50-jarige Chaiyot Prachumchuen, bevestigde dat Somrong zijn moeder was en in het gebouw was met zijn huishoudster toen de brand uitbrak. Zijn huishoudster ontsnapte, maar zijn moeder zat vast in het gebouw. Gelukkig bleef ze ongedeerd. 

De schade aan de producten van Chaiyot wordt geschat op 1 tot 2 miljoen baht en de politie van Pattaya onderzoekt de oorzaak van de brand.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!