Brand verwoestte het vaak door toeristen bezochte vliegtuigkerkhof in Bangkok

~GOED VOOR DE SCHROOTHOOP~
(Totaal verloren) 

BANGKOK:- Een alles vernietigende brand heeft de verlaten vliegtuigen op een bekend ‘vliegtuigkerkhof’ in Bangkok dat voorheen bij toeristen populair was in as gelegd.

De woestenij met een oude Boeing 747 en twee McDonnell Douglas MD-82 werd op TripAdvisor vermeld als één van de meest ongewone verlaten plekken ter wereld om te verkennen.

Omwonenden werden echter gestoord door zwarte rook en sterke chemische stank die uit één van de afgedankte vliegtuigen kwam.

De alarmeerde brandweer ging met het verzengend vuur de strijd aan en brachten deze kort na 22.15 uur onder controle.  De hoofd commandant van de brandweer denkt dat het droge gras de basis vormde voor de brand, echter de juiste oorzaak van de brand is nog niet achterhaald zodat een verder onderzoek nodig is.

Het vliegtuig kerkhof van  Bangkok is een groot open terrei dat populair werd onder toeristen en fotografen die verlaten vliegtuigen verkenden.  Het werd op blogs genoemd als één van de beste stedelijke verkenningssites ter wereld.

Opportunistische krakers en daklozen begonnen mensen zelfs 200 baht te vragen om op het terrein te mogen komen om de vliegtuigen te bekijken.

https://www.stuff.co.nz/travel/travel-troubles/124666112/fire-rips-through-thailands-infamous-airplane-graveyard

De afgedankte Boeing 747 en twee McDonnell Douglas MD-82 werden daar in 2010 gedumpt na een crash in Phuket, Thailand, waarbij 85 passagiers en vijf bemanningsleden betrokken waren.  Acht Britse toeristen kwamen destijds om bij dit ongeval.

Beide kleinere vliegtuigen waren van de ter ziele gegane luchtvaartmaatschappij One-Two-Go Airlines, die tussen 2009 en 2010 vanwege veiligheidsoverwegingen een verbod kreeg om in landen van de Europese Unie te vliegen.

De eigenaren veranderden later na het ongeval de naam in Orient Thai Airlines en verkochten de twee kleinere vliegtuigen voor als oud ijzer voordat ze op de woestenij in het Ramkhamhaeng-district werden gedumpt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Newsflare
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Newsflare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!