Brand in Chiang Mai uitgebroken omdat het verbod op wens-ballonen in de wind geslagen werd

CHIANG MAI:- Verschillende lokale bewoners en toeristen in de provincie Chiang Mai negeerden gisteravond de waarschuwing van de Thaise regering en lieten wens-ballonnen op om het Loy Krathong-festival in deze noordelijke toeristenstad te vieren.

De regering waarschuwde gisteren nogmaals dat het in de lucht laten van wens-ballonnen, bang fai (lokaal gemaakte raketten), vuurwerk en knallers tijdens het Loy Krathong-festival in strijd is met de wet, omdat ze een potentieel brandgevaar kunnen opleveren.

Gisteravond toen het Loy Krathong-feest in Chiang Mai van start ging, werden er toch verschillende wens-ballonnen  vanaf het plein van de Tha Phae-poort en de Nawarat-brug in het Muang-district, de lucht ingelaten.

Resulterend in het feit, dat er vanmorgen rond 03.00 uur een brand gemeld in een gebouw op de Waroros-markt in het subdistrict Chang Moi, niet ver van de Tha Phae-poort.

Twintig brandweerwagens en meer dan vijftig brandweerlieden snelden ter plaatse om de brand te blussen, waarbij het drie verdiepingen gebouw beschadigd raakten.

Ambtenaren schatten de schade op ruim 10 miljoen baht.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!