Restaurant A Food Affair in Gent mag zich jaar lang beste Aziatisch restaurant van België noemen

GENT:- De Gault&Millau restaurantgids voor 2024 is uit en Gent doet het opnieuw opvallend goed. Het restaurant ‘A Food Affair’ werd zelfs verkozen tot Aziatisch restaurant van het Jaar.

De anonieme inspecteurs van Gault&Millau gingen een jaar lang de beste restaurants van het land af en leverden een klepper af. In de nieuwe Gault&Millau gids voor 2024 staan niet minder dan 1.385 culinaire adresjes vermeld, 41 daarvan bevinden zich in Gent.

A Food Affair van Ellen Schaap (43) en Laurent Locquet (45) werd verkozen tot ‘Aziatisch restaurant van het Jaar’. “Ons restaurant bestaat sinds 2003”, zegt een trotse Locquet die rechtstreeks van de luchthaven naar Brussel was gegaan. “In het begin deden we enkel wok, maar doorheen de jaren zijn we alsmaar fijner beginnen werken.”

Locquet en zijn Thaise souschef Kanitta Sankla (49) verschoven naar Vietnamese en nog meer Thaise gerechten. Met succes. Het restaurant wordt al een 15-tal jaar vermeld in de Gault&Millau gidsen. Dit jaar werd A Food Affair ook verkozen tot Aziatisch restaurant van het Jaar. “Dat voelt als een hele mooi erkenning door mensen die het vak goed kennen”, zegt Locquet opgetogen.

Voor het restaurant zelf, zal er weinig veranderen volgens de chef. “We gaan dat niet per se voelen. We zitten nu al elke avond vol. We zijn en blijven natuurlijk klein. Maar wie wil reserveren, moet toch twee, drie weken wachten. Ik geloof wel dat het op lange termijn effect zal hebben. We hebben al klanten die vanuit Brussel en Antwerpen komen, maar ik geloof dat mensen nog meer de moeite zullen doen om van verder te komen.”

Vieren, dat is voor later. “We komen net terug van Portugal, we hebben maar een paar uur geslapen en morgen is een werkdag”, lacht de chef. “Maar komend weekend zullen we de champagne wel bovenhalen.”

De Gault&Millau Belux gids 2024 ligt vanaf midden deze week in de boekhandel en kost 34 euro. Hij kan ook worden besteld op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!