Boze buurman steekt uit wraak 3 huizen van gemeenschapsleider in Noordoost-Thailand in brand

MAHA SARAKHAM:- Enkele dagen terug brak er brand uit in Ban Phon Sai, in de noordoostelijke provincie Maha Sarakham. Wat bleek? Een inwoner van Ban Phon Sai had drie huizen van het dorpshoofd (Kamman) in brand gestoken.

Brandweerlieden en reddingswerkers uit het district Nakhueak waren snel ter plaatse en werden vergezeld door acht brandweerwagens. Na ongeveer twee uur hadden ze het verzengende vuur met succes tot een beperkt gebied kunnen blussen.

Het hoofdgebouw dat in vlammen opging, behoorde toe aan khun Adisak Thabuangsi, de kamman van Ban Phon Sai. Op het moment van het incident was er niemand in de woning.

Getuigen zagen echter een 35-jarige man genaamd khun Nawutthikrai het huis binnen gaan met een fles olie in de hand. Kort nadat Nawutthikrai het huis had verlaten, brak er brand uit op de tweede verdieping, die zich snel verspreidde door de houten structuur en zich uiteindelijk verspreidde naar naburige huizen, zo meldde een plaatselijke krant.

In totaal werden twee huizen, waaronder de keuken van het huis van de khun Nawutthikrai zelf, dat zich achter de woning van de schooldirecteur bevindt, volledig verwoest door de brand.

Na het incident arresteerde de politie van het politiebureau van Nakhueak, khun Nawutthikrai en zocht naar illegale middelen, maar vond er geen.

Bij ondervraging gaf hij toe dat hij olie op de matrassen had gegoten die op de tweede verdieping van het huis van de gemeenschapsleider waren opgestapeld en ze in brand had gestoken.

Aangenomen wordt dat het motief voor deze wraakactie ligt in de frequente conflicten tussen de kamman en khun Nawutthikrai die bekend staat om het veroorzaken van problemen en lawaai ’s nachts.

Khun Nawutthikrai was minder dan vijf maanden geleden uit de gevangenis ontslagen waar hij een straf uitzat voor moord.

De autoriteiten zullen het belangrijkste bewijsmateriaal verzamelen om de brandstichtingzaak verder te vervolgen in overeenstemming met de wet.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!