UPDATE | Zes personen verkeren nog steeds in kritieke toestand na bootongeluk in Zuid-Thailand 

PHUKET:- Zes mensen van wie, vier Russen en twee Thais liggen in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis nadat een boot eergisteren met 37 mensen aan boord een pier markering in Chalong Bay in Phuket raakte. Het ongeval vond plaats toen de toeristenboot “de Thanathip Marine 555” een groep buitenlandse toeristen van de Phi Phi-eilanden naar Chalong Bay terugbracht.

De Thais aan boord waren de chauffeur, twee assistenten en een gids. De boot botste tegen de pier markering van Chalong en liep zware schade op. Ongeveer 10 mensen, onder wie de bootbestuurder, liepen gebroken ledematen op. De gewonden werden naar zeven verschillende ziekenhuizen op het eiland gebracht.

Dr. Weerasak Lorthongkam, directeur van het Vachira Phuket ziekenhuis liet weten dat de toestand van de vier Russen en twee Thais in kritieke maar stabiele toestand verkeerde. 

Van de vier gewonde passagiers waren er twee overgebracht van het Chalong-ziekenhuis naar het Vachira Phuket-ziekenhuis om daar verder behandeld te worden terwijl de andere twee in het Bangkok-ziekenhuis in Phuket werden behandeld, zo vertelde de directeur van het Vachira ziekenhuis .

Als reactie op dit ongeval overwegen de autoriteiten strengere screeningprotocollen voor chauffeurs, ook voor illegale stoffen, om te voorkomen dat dergelijke incidenten zich opnieuw voordoen, zei hij. Er zullen ook strikte regels worden ingevoerd om lijsten van passagiers en bemanningsleden te vereisen, zei dr. Weerasak, eraan toevoegend dat elke boot zijn passagiers moet verzekeren. 

“Gelukkig is niemand verdronken of van de boot gevallen”, zei hij, erop wijzend dat het vaartuig verzekerd was. “Reddingsvesten zijn nodig om verlies van mensenlevens te voorkomen.” 

Khun Nachapong Pranit, hoofd van de provinciale marinekantoor zei dat de boot na het incident naar het Koktanod-gebied in tambon Chalong was gebracht voor een nadere inspectie door de politie van Chalong en aanverwante instanties.

Hij zei dat het marinekantoor de monteur van de boot en andere betrokkenen zou ondervragen. De kapitein zal ook worden opgeroepen voor verhoor zodra zijn toestand verbetert, voegde hij eraan toe.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!