Bommen gevonden in gestolen vrachtwagen achter het politiebureau in Yala

~OP VOET VAN OORLOG LEVEN~
(Flinke oneindigheid hebben)

YALA:- De politie in Yala, één van de drie zuidelijke grensprovincies van Thailand, doet onderzoek nadat ze een bom hadden ontdekt die in een gestolen pick up truck achter het politiebureau stond geparkeerd.

De politie verklaarde dat de pick up truck van khun Baihakee Longluwa, werd gestolen nadat hij onder schot werd gehouden.  Enkele gewapende mannen duwden naar verluidt Baihakee zijn huis binnen, bonden zijn handen vast en vertrokken met de pick up truck..

Volgens Chiang Rai Times was Baihakee in staat zichzelf te bevrijden en belde hij de politie die vervolgens de weg werden opgestuurd om het gestolen voertuig te traceren.

De politie vond de pick up truck achter het Raman-politiebureau in hoofddistrict Yala geparkeerd.

Maar daar stopt het verhaal niet

De politie riep onmiddellijk de EOD op om de pick up truck  te onderzoeken nadat ze zelfgemaakte bommen hadden gevonden die onder de bestuurdersstoel waren gestopt.  

Ze vonden een andere explosief dat in een fles muggenspray was gestopt in een vuilnisbak naast de vrachtwagen.  De bommenafdeling zegt dat ze de bommen met succes hebben vernietigd.

Dit recente incident is slechts een klein deel van de aanhoudende opstand in Zuid-Thailand, een conflict dat zich concentreert op de omstreden grensregio van Zuid-Thailand met Maleisië.  Hoewel er sinds het begin van de 20e eeuw ontevredenheid heerst in de regio, kwam het in 1948 naar voren als een ernstig probleem voor de Maleisische en Thaise regeringen als een etnische en religieuze separatistische opstand in de historische Maleisische regio Patani.

Sinds de jaren 2000 is het complexer geworden door vermeende ‘landroof’ en daardoor gewelddadiger als gevolg van drugskartels, oliesmokkelnetwerken en soms zelfs piraten.  

Het gebied wordt het ‘diepe zuiden’ of het ‘onrustige zuiden’ genoemd en is statistisch gezien een bloediger conflict geworden dan de situatie op het schiereiland Gaza in het Midden-Oosten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiang Rai Times
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Chiang Rai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!