De regering van Thailand distribueert 800.000 Sinovac vaccins 22 provincies

~WIE HET DICHTST BIJ HET VUUR ZIT, WARMT ZICH HET BEST~
(Degene die de beste gelegenheid heeft maakt er ook meestal gebruik van)

BANGKOK:- De Thaise regering is van plan om in april 800.000 doses Sinovac’s Covid-19-vaccin naar 22 provincies te distribueren.

De provincies zijn onderverdeeld in drie groepen:

  • De eerste groep krijgt een voorraad van het vaccin, bekend als CoronaVac, om de pandemie te beheersen.  Deze groep bestaat uit zes provincies waar clusters zijn gemeld, waaronder Samut Sakhon, Bangkok, Tak (Mae Sot), Pathum Thani, Samut Prakan en Nonthaburi.
  • De tweede groep bestaat uit acht toeristische provincies: Chonburi, Rayong, Chiang Mai, Khon Kaen, Krabi, Phangnga, Surat Thani (Koh Samui) en Phuket.  Het vaccin zal aan hen worden gegeven om economieën die zwaar getroffen zijn door de pandemie, nieuw leven in te blazen.
  • De laatste groep bestaat uit acht grensprovincies: Songkhla, Sa Kaeo, Chiang Rai, Mukdahan, Narathiwat, Ranong, Nong Khai en Chanthaburi.  Het vaccin zal naar verwachting helpen bij het herstel van hun economieën.

Vice-premier en leider van de Palang Pracharath-partij, Prawit Wongsuwon, heeft zijn eerste dosis van een Covid-19-vaccin gekregen in een ziekenhuis in Bangkok.

Hij zei dat hij op 21 maart in het Bumrungrad-ziekenhuis was ingeënt met het AstraZeneca-vaccin en zou gene bijverschijnselen hebben gehad.

Generaal Prawit werd door zijn arts ingeënt omdat hij veel chronische ziekten had, zoals diabetes, hypertensie en hartaandoeningen, aldus een bron.

Premier Prayut Chan-o-cha en zijn kabinetsministers ontvingen op 16 maart vóór de wekelijkse kabinetsvergadering vaccinaties.  Generaal Prawit sloot zich waarschijnlijk niet bij hen aan, waarschijnlijk vanwege zijn leeftijd en aangeboren ziekten, aldus de bron, boven dien heeft hij de gezegende leeftijd van 75 jaar.

De Minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul en zijn plaatsvervanger Sathit Pitutecha ontvingen hun tweede doses op 23 maart, waarmee ze tot de eersten in het land behoren die een online vaccinatiecertificaat voor Covid-19 hebben verkregen.  Zij en andere leidinggevenden van het Ministerie van Volksgezondheid ontvingen hun eerste doses Sinovac Covid-19 op 28 februari.

Volgens de heer Anutin zal het ministerie een zogenaamd “Smart Vaccine-certificaat” uitgeven en de QR-code zal naar het officiële officiële Line-account van Mor Phrom worden gestuurd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!