Bomaanslagen deden Narathiwat in Zuid-Thailand op zijn grondvesten schudden

NARATHIWAT:- Gistermorgen in de vroege uren ontplofte tientallen gebieden in de zuidelijkste provincie Narathiwat zelfgemaakte bommen, welke verborgen waren in brandblussers.

Door de impact van de explosies zijn in de districten Sungai Kolok en Tak Bai meer dan tien elektriciteitspalen geveld ook een voorgevel van een goudwinkel in Tak Bai  moest het ontgelden. De provincie Narathiwat staat bekend om vele separatistische aanslagen. Er waren geen meldingen van gewonden of doden.

De schijnbaar gecoördineerde aanvallen vonden plaats rond 01.30 uur toen een geïmproviseerd explosief in een brandblusser, geplaatst bij de voordeur van de goudwinkel, explodeerde.

Ongeveer 50 meter verderop vuurde een onbekend aantal schutters schoten af ​​met M-16 en AK-47 aanvalsgeweren bij een veiligheidscontrole. Er volgde een vuurgevecht tussen de aanvallers en de zeven agenten van de controlepost, die meer dan een half uur duurden.

De aanvallers vluchtten later de duisternis in toen politie- en militaire versterkingen arriveerden.

Ongeveer 200 meter van het controlepunt brak een bomexplosie een elektriciteitspaal langs de weg. Aan de voet van een andere elektriciteitspaal in de buurt werd een niet-geëxplodeerde zelfgemaakte bom gevonden. De politie heeft na zonsopgang de omgeving afgezet voor verder onderzoek.

Er werden nog twee zelfgemaakte bommen gevonden aan de voet van een elektriciteitspaal langs de weg in het district Tak Bai. Om veiligheidsredenen werd het gebied afgezet.

In het district Sungai Kolok ontploften twee explosieven die onder twee elektriciteitspalen waren geplaatst. Door de inslag werden tien palen geveld, waardoor een deel van de weg tussen Tak Bai en Sungai Kolok werd geblokkeerd. De zelfgemaakte bommen zaten volgens de politie verborgen in brandblussers.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!