Thaise moslims verzamelen zich in Bangkok bij de Israëlische ambassade en roepen op tot vrede in het Midden-Oosten

BANGKOK:- Gisteren kwamen honderden Thaise moslims bij de ambassade van Israël in Bangkok bijeen om op te roepen tot vrede en te protesteren tegen het aanhoudende geweld in het Midden-Oosten.

De groep werd geleid door khun Syed Sulaiman Husaini, leider van de sjiitische moslimtak in Thailand, die opriep tot een onmiddellijke stopzetting van “radicaal racisme en genocide” in de Gazastrook.

De betogers hieven spandoeken op waarin werd opgeroepen tot vrede, terwijl vertegenwoordigers de Israëlische aanvallen en bombardementen op een ziekenhuis in Gaza veroordeelden. De deelnemers bleven vervolgens een minuut lang in stilte staan ​​om te rouwen om de dood van oorlogsslachtoffers.

Israël en Palestijnse militanten wijzen elkaar de schuld toe voor de ziekenhuisaanval, waarbij het Israëlische leger later zei dat het “bewijs” had om te bewijzen dat Hamas-strijders verantwoordelijk waren.

De ziekenhuisaanval kwam nadat het Israëlische leger luchtaanvallen was begonnen als vergelding voor een verrassingsaanval van Hamas-militanten op de ochtend van 7 oktober.

Het hernieuwde conflict heeft meer dan 3.000 mensen het leven gekost in Gaza en minstens 1.400 mensen gedood in Israël, met nog enkele duizenden meer. gewond.

Khun Syed vertelde verslaggevers dat Palestijnse aanhangers in Thailand geen geweld zullen gebruiken in hun protest en alleen symbolische daden zullen verrichten. Hij drong er bij de media op aan “hun mond niet te bedekken” wanneer zij de onderdrukking van de afgelopen 75 jaar veroordelen.

Hij voegde eraan toe dat de Hamas-groep geen schade zou berokkenen aan Thaise arbeiders die gegijzeld zijn en hen zo snel mogelijk zou vrijlaten omdat “iedereen die geen Israëliër is, gasten van Palestina is”.

Gistermiddag werd tijdens het protest een Israëlische vlag verbrand onder nauwlettend toezicht door agenten van de Metropolitan Police.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!