Het verblijf van voormalige premier Thaksin Shinawatra in het politieziekenhuis in Bangkok is verlengd

BANGKOK:-De directeur-generaal van het Thaise ministerie van penitentiaire inrichtingen heeft ermee ingestemd dat de veroordeelde voormalige premier Thaksin Shinawatra op aanbeveling van zijn artsen in het politieziekenhuis mag blijven voor medische behandeling.

Het bevel tot verlenging werd 24 uur vóór Thaksins 60e dag in het ziekenhuis gisteravond ondertekend.

In het bevel wordt niet gespecificeerd hoe lang Thaksin in het ziekenhuis zal blijven, aangezien de beslissing bij zijn behandelende artsen ligt.

Anti-Thaksin-groepen en -activisten hebben de behandeling van de veroordeelde voormalige premier een voorbeeld van dubbele standaarden genoemd, en wijzen erop dat hij in het buitenland heeft gewoond om gevangenisstraf te vermijden sinds zijn aankomst in Thailand op 22 augustus, na zijn 15 jaar durende zelfopgelegde ontsnapping uit ballingschap. heeft nog geen dag achter de tralies gezeten.

Ze vereisen ook dat artsen uitleg geven over de werkelijke ziekten waarvoor zijn behandeling in het politieziekenhuis nodig is, en niet in het gevangenisziekenhuis.

Op de dag dat hij terugkeerde naar Thailand, werd hij naar de gevangenis gebracht om zijn gevangenisstraf van acht jaar voor drie veroordelingen uit te zitten.

Hij werd echter overgebracht naar het gevangenisziekenhuis voordat hij werd overgebracht naar het politieziekenhuis.

In september kende Zijne Majesteit de Koning een koninklijke afkoop toe, waardoor de straf die moest worden uitgezeten werd teruggebracht van acht jaar naar één jaar.

Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The standard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!