Bollywood-acteur wordt 15 dagen monnik om het boeddhisme in India te promoten

BANGKOK:- Een Bollywood-acteur die onlangs in Bangkok tot monnik werd gewijd, zei dat hij de boodschap van het boeddhisme in India wil verspreiden.  

In een Facebook-bericht zei hij dat het tijd voor hem was om Dhamma te leren, vergankelijkheid te begrijpen, kennis op te doen en “aan het wiel van Dhamma te rollen in India”.  

De acteur, Gagan Malik, zal slechts 15 dagen als monnik leven, maar hij is serieus bezig met het verspreiden van boeddhistische leerstellingen.

In 2013 lanceerde Malik samen met een boeddhistische producent het ‘Lotus World’-project, een ngo in Sri Lanka die zich inzet om het boeddhisme over de hele wereld te verspreiden.  

De organisatie volgt drie kernprincipes: goedheid, vriendschap en mindfulness.  Malik zei dat het spelen van Boeddha in een film zijn leven en houding volledig veranderde en hem inspireerde om het Lotus World-project te starten.  

Malik wilde kinderen leren hoe leuk het is om anderen te helpen, dus bij de lancering van het project deelde hij boeken uit waarin kinderen hun dagelijkse goede daden konden vastleggen.

Malik’s film waarin hij Boeddha speelde, won hem de prijs voor beste acteur op het World Buddhist Film Festival van de VN in 2014.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanghakaya Foundation (Facebook)
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!