Boeddhistisch klooster in Sri Racha smeekt wanhopig om water

SRI RACHA:- Terwijl de verzengende temperaturen en aanhoudend droog weer de provincie Chonburi blijven teisteren, worden boeddhistische kloosters geconfronteerd met een groot watertekort. Onder hen heeft het boeddhistische klooster Buddha Nimit in het district Sri racha zorgen geuit over het vermogen ervan om in de essentiële waterbehoeften te voorzien.

Abt Phra Khru Plad Rangsan Attasaro onthulde de strijd van het klooster en benadrukte dat de aanhoudende droogte hun toegang tot voldoende water ernstig heeft verstoord. De situatie heeft gevolgen voor verschillende activiteiten, waaronder de zorg voor twaalf monniken en dieren zoals honden, katten en kippen. 

Ondanks dat het klooster watercontainers heeft ontvangen van lokale donoren, worstelt het nog steeds met het voldoen aan de dagelijkse waterbehoefte.

Nu de bestaande watertanks leeg zijn vanwege het gebrek aan regenwater, is het klooster nu afhankelijk van de aanschaf van water tegen aanzienlijke kosten. Elke tank, die tussen de 150 en 200 baht kost, biedt slechts een voorraad voor twee dagen. De financiële druk is bijzonder uitdagend voor het klooster, dat met beperkte middelen probeert voort te bestaan.

Abt Phra Khru Plad Rangsan doet een dringend beroep op medelevende individuen, vooral degenen met een diepe eerbied voor het boeddhisme, om water en financiële steun bij te dragen. Donaties kunnen rechtstreeks aan het klooster worden gedaan of via online overschrijvingen naar de aangewezen bankrekening.

Om het Boeddha Nimit Boeddhistische Klooster te steunen, kunnen individuen: Neem rechtstreeks contact op met Abt Phra Khru Plad Rangsan op 089-7901314.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!