Thailand bevestigt 514 Omicron-gevallen

BANGKOK:- Het aantal patiënten dat besmet is met de Omicron-stam in Thailand is gestegen tot 514, waarvan tweederde toeristen, zo maakte het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, maandag bekend.

De meeste patiënten hebben echter milde symptomen met een lichte infectie van de bovenste luchtwegen, hoewel hun longen schoon zijn.  Van de patiënten heeft 54 ​​procent een hoest ontwikkeld, 37 procent een zere keel en slechts 29 procent heeft ook koorts.

De nieuwste cluster van zorg werd gevonden in Kalasin waar een paar dat terugreisde uit België positief had getest op Omicron en waarvan wordt aangenomen dat het het virus heeft overgedragen aan 125 mensen en nog eens 97 in afwachting van bevestiging.  Er wordt ook aangenomen dat de cluster verband houdt met zes infecties in Udon Thani en vier in Lamphun.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!