Birmese vrouw in Centraal-Thailand krijgt een allergische reactie na de beet van een kakkerlak

KANCHANABURI:- Een Birmese vrouw kreeg een ernstige allergische reactie nadat ze in haar slaap in de provincie Kanchanaburi in centraal Thailand door een kakkerlak was gebeten.

De 40-jarige Birmese vrouw, Minor, schrok wakker en stootte haar slapende echtgenoot aan, alsof ze gebeten was.  Haar man deed het licht aan en vond een grote kakkerlak die van het bed naar het toilet rende.  Haar dappere man ging achter de kakkerlak aan en doodde het insect en stopte het in een plastic zakje.

Khun Minor belde het reddingsteam van Khun Rattanawut en zei dat ze in haar knie was gebeten en pijn had over haar hele lichaam, hoofdpijn, uitslag en duizeligheid.  Het team bezocht haar huis in het Tha Muang-district van Kanchanaburi en verleende eerste hulp voordat ze haar naar het ziekenhuis bracht.

Een van de reddingswerkers, Persia Jongtawan, plaatste een foto van de kakkerlak op Facebook met het bijschrift: ​“Een kakkerlak beet, heb nog nooit zoiets gezien.”

Minor herstelde na een nacht in het ziekenhuis.  Ze zei dat de dokter haar een injectie had gegeven en haar liet rusten.  Ze voegde eraan toe dat ze geen pillen heeft geslikt en geen vervolgafspraak nodig heeft.

Khun Minor vertelde dat ze nog steeds pijn heeft van de wond maar normaal kan gaan werken en zei dat ze de dode kakkerlak vreemd genoeg in een plastic zak bewaart om hem niet te vergeten.

Khun Chayanut Kaewmanee, een professor in de afdeling Landbouwwetenschappen aan de Mahidol universiteit in Kanchanaburi, legde uit dat het insect een Amerikaanse kakkerlak was, één soort die veel voorkomt in Thailand.

De professor vertelde dat een kakkerlak mensen alleen bijt als er voedselresten op de huid of in de nagels zitten.  Ze raadde iedereen die gebeten was aan om de wond met water schoon te maken om infectie door de bacteriën en ziektekiemen van de kakkerlak te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!