Bijna de helft van de Thais bevolking vreest de Omicron variant en maakt zich zorgen over een nieuwe Covid19 uitbraak

BANGKOK:- 47 procent van de Thaise bevolking maakt zich zorgen over de Covid19 Omicron-variant, terwijl mensen zich meer bewust zijn geworden van het dragen van enquête in openbare ruimtes, zo blijkt uit de laatste peiling van de Anamai Poll.

De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai, zei dat uit het onderzoek ook bleek dat 10,5 procent van de mensen zich zorgen maakte over het feit dat de regering verschillende maatregelen zou versoepelen en het land zou heropenen, wat zou kunnen leiden tot een nieuwe uitbraak, terwijl 9,7 procent bang was dat mensen hun waakzaamheid zouden verslappen, door géén mondkapje te dragen, géén n sociale afstand te bewaren en niet regelmatig de handen gaan wassen.

Ondertussen bleek uit de enquête van november dat 94 procent van de bevolking in het openbaar altijd een mondkapje droeg, 91,5 procent hun handen waste nadat ze iets hadden aangeraakt dat als niet schoon werd beschouwd, en dat 86 procent een sociale afstand van minstens 1-2 meter aanhield.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!