Bij landelijke politieacties in Thailand zijn 145 vuurwapen en duizenden onderdelen en munitie van wapens in beslag genomen 

THAILAND:- De Thaise politie heeft bij recente landelijke invallen meer dan 145 geweren, duizenden onderdelen van geweren, gereedschapswerktuigen voor de vervaardiging van geweren en munitie in beslag genomen.

Politie-generaal Damrongsak Kittipraphat, de nieuw aangestelde hoofdcommandant van de Thaise politie, vertelde tijdens een persconferentie dit afgelopen weekend dat de invallen in 50 provincies deel uitmaken van een anti-spookwapenoperatie die wordt uitgevoerd door de politie van het Centraal Onderzoeksbureau.

Onder de in beslag genomen wapens bevinden zich 70 legale wapens en meer dan 70 illegale wapens, evenals vier “oorlogswapens”.  De overige items zijn ongeveer 8.900 munitie, wapenonderdelen en werktuigmachines die worden gebruikt om illegale wapens te vervaardigen.

61 verdachten werden in hechtenis genomen, onder wie 8 tegen wie arrestatiebevelen waren uitgevaardigd.

Politie-generaal Damrongsak waarschuwde ook wapenliefhebbers tegen het kopen van wapens of wapenonderdelen via online platforms, aangezien de praktijk illegaal is en kopers beschuldigd kunnen worden van illegaal wapenbezit.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wassayos Ngamkham
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TMD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!