Arbolino wint vroegtijdig afgevlagde race in Thailand vanwege hevige regen, halve punten uitgedeeld

Buriram:- Tony Arbolino heeft zondag een bizarre Moto2 race gewonnen op het Chang International Circuit in Thailand. Nadat de start eerst werd uitgesteld werd deze uiteindelijk halverwege gestopt vanwege hevige regen. Er werd nog gepoogd om opnieuw te starten maar dat was simpelweg niet mogelijk waardoor de Italiaan won voor Filip Salac en Aron Canet en ze de helft van de gebruikelijke punten kregen.

Zondag om 13:20 uur lokale tijd, 08:20 uur Nederlandse tijd zou de Moto2 race beginnen over 24 ronden op het Chang International Circuit in Thailand. Het was tropisch warm op het Thaise circuit maar er hing ook veel bewolking, vlak voor de start vielen er al druppels. Dit zorgde ervoor dat de start uitgesteld werd, de race als ‘wet race’ werd verklaard en de afstand werd gereduceerd tot 16 ronden.

Dit resulteerde in behoorlijke chaos op de grid omdat alle teams hun machines in de regensetting moesten zetten en er ook lichte vizieren en extra dikke kneesliders uit de pitboxen moesten worden gehaald. De machines van Albert Arenas, Lorenzo Dalla Porta en Manuel González waren niet op tijd klaar en zou zouden vanaf de laatste plaats op de grid moeten starten.

Het was Ai Ogura die vanaf de derde startplaats het beste wegkwam en als leider de eerste bocht inging maar polesitter en thuisrijder Somkiat Chantra had een betere exit en nam de leiding over. Achter hem was het Alonso López op de tweede plaats voor Filip Salac en Jake Dixon, daarachter reden Ai Ogura, Joe Roberts, Tony Arbolino, Fermín Aldeguer en WK leider Augusto Fernández in de top tien.

Bo Bendsneyder had een slechte openingsronde en viel terug naar de twintigste plaats, RW Racing GP coureurs Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh maakten plaatsen goed en stegen naar de veertiende en vijftiende plaats.

In bocht 4 ging het mis voor Cameron Beaubier, de Amerikaan schoof onderuit en werd gelukkig door niemand geraakt die achter hem reed.

In de tweede ronde maakte Fermín Aldeguer een fout bij het ingaan van bocht 1 en kwam ook zijn race ten einde.

Thuisrijder Chantra reed een perfecte openingsfase en had al een voorsprong van een seconde opgebouwd richting Alonso López, echter kwam het sprookje voor de Thai en de Thaise fans ten einde doordat hij crashte in bocht 4.

Hierdoor nam López de leiding over voor Canet en Dixon met daarachter Salac, Ogura en Roberts. Er stond ontzettend veel water op het asfalt en het bleef flink regenen waardoor de omstandigheden uiterst verraderlijk waren en een foutje snel gemaakt was.

In de derde ronde zette Canet de aanval in ter hoogte van bocht 8 en probeerde hij de leiding over te nemen, López dacht daar anders over en sloeg meteen weer terug. Vanwege de spray was het zicht erg slecht voor de coureurs waardoor de koppositie de beste positie was om te rijden.

In de vierde ronde maakte López een klein foutje in bocht 5 omdat daar ontzettend veel water stond. Canet profiteerde en nam de leiding over, dit betekende ook dat Dixon en Salac gauw dichterbij kwamen.

Aan het einde van de vijfde ronde viel Salac aan en dankzij een knappe inhaalmanoeuvre was hij de nieuwe leider in de wedstrijd. De Tsjech leek het betere tempo te hebben en sloeg meteen een klein gaatje naar Canet, een kleine seconde daarachter reed Dixon op de derde plaats met Arbolino kort achter hem. In deze fase van de race was RW Racing GP coureur Barry Baltus opgeklommen naar de elfde positie en reed Zonta van den Goorbergh op P16, Bo Bendsneyder reed op de achttiende plaats.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Racesport 
Content: Redactie Racesport
Bron: Racesport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!