Bij het vissen in Noordoost-Thailand krijgt een 14-jarige jongen met een vispijl in zijn hoofd

KORAT:- Artsen van het Manarat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis in de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima moesten vandaag een operatie uit om een ​​vispijl dat in het hoofd van een 14-jarige Thaise jongen terecht was gekomen, te verwijderen.

Lokale bewoners in het Chakkarat-district van Nakhon Ratchasima belden een reddingsteam nadat ze een 14-jarige jongen, Chayathorn, met ernstig hoofdletsel hadden ontdekt. Een vispijl van ongeveer 30 centimeter doorboorde zijn voorhoofd, waardoor hij in een precaire toestand achterbleef terwijl hij met zware adem wachtte op de komst van het reddingsteam.

De jonge Chayathorn werd naar het Chakkarat-ziekenhuis gebracht voordat hij werd overgebracht naar het meer gespecialiseerde Manarat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis. De dokter sneed een deel van de pijl buiten zijn hoofd af en stuurde de jongen voor een CT-scan om een ​​operatie te plannen om de pijl te verwijderen.

Volgens de dokter was de pijl diep in zijn hersenen doorgedrongen. Vandaag vond een operatie plaats om een ​​deel van de pijl te verwijderen. Het ging goed en de toestand van Chayathorn is vooralsnog stabiel. Hij moest echter onder streng toezicht van de arts blijven, omdat de smerige pijl een potentieel risico op complicaties met zich meebracht.

De toedracht van het incident is nog niet onthuld. Redders dachten dat Chayathorn misschien was gaan vissen en schoot zichzelf per ongeluk met de pijl. Het was echter ook mogelijk dat een metgezel, misschien een vriend, per ongeluk de vispijl had afgevuurd.

Dit soort ongelukkige incidenten komt niet vaak voor, maar er zijn eerdere gevallen. Vorig jaar bevond een Thaise man zich in een soortgelijke situatie toen hij zichzelf per ongeluk met een harpoen in het gezicht schoot tijdens het vissen in de oostelijke provincie Rayong.

In 2019 werd een andere Thaise man in de Isaan-provincie Sa Kaeo met spoed opgenomen in het ziekenhuis met een meterslange vispijl in zijn linkeroog. De oorzaak van het ongeval en de toestand van de man zijn niet openbaar gemaakt.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!