Bij een nachtelijke beproeving, de bemanning van een vissersboot in Zuid-Thailand gered 

TRAT:- De zeven bemanningsleden van een vissersboot die tijdens een storm omsloeg, werden gisteren na negen uur uit de door golven geteisterde zee gered, zich vastklampend aan reddingsboeien.

Het Thailand Maritime Enforcement Command Centre Region 1 op Koh Kut rond 23.30 uur een oproep voor hulp.  De kleine Thaise vissersboot Chokmanasnan 1 was gekapseisd in een storm voor Koh Kut en de zeven bemanningsleden waren in zee, wanhopig vasthoudend aan een aantal reddingsboeien en dobberde onderwijl hopend op redding.

Een patrouilleboot van de marine, de Tor 227, werd vanaf de pier in het Khlong Yai-district gestuurd om de bemanning te zoeken.

Later in de morgen werden de  zeven mannen – de Thaise kapitein en zes Cambodjanen – uit zee geplukt en in veiligheid gebracht.  Ze werden aan land gebracht bij de Khlong Yai-pier en met spoed naar het Khlong Yai-ziekenhuis gebracht voor gezondheidscontroles.

Allen waren uitgeput na negen angstaanjagende uren ’s nachts, op drift in de stormachtige zee gedreven te hebben.

Khun Manop Luang-on, hoofd van het Trat Marine Office, zei dat er een waarschuwing was afgegeven aan vissersboten van minder dan 10 bruto ton om vanwege de stormachtige omstandigheden niet de zee op te gaan.  Grotere boten konden nog steeds uitvaren, maar kregen het advies om de weerberichten in de gaten te houden.

Kleine passagiersboten die tussen de eilanden varen en speedboten moeten komende dagen aan de wal blijven, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: workpointtoday
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: workpointtoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!