Bij een brand in een geitenstal in de provincie Lopburi zijn meer dan 100 geiten omgekomen 

LOPBURI:- Meer dan 100 geiten kwamen om bij een brand in de provincie Lopburi.  De geiten schreeuwden van de pijn toen ze levend werden verbrand, maar de eigenaar zegt dat het vuur zich zo snel verspreidde dat er niets kon worden gedaan om de geiten te helpen. De schade bedraagt ​​momenteel meer dan 500.000 baht.

De plaatselijke brandweer ontving de melding van een brand, waarna het Samrong Songkroh Rescue Team, brandweerlieden en aanverwante functionarissen onverwijld met grote snelheid naar de geitenboerderij reden. Ze kwamen aan op een huisadres met een geitenboerderij op het land.  

De schuur waarin de geiten zich bevonden stond in lichte laaie, de ambtenaren konden de geiten horen schreeuwen en proberen te ontsnappen.

Voor de meeste geiten was het te laat slechts enkele overleefden de brand.  De brandweer had het vuur na 30 minuten onder controle.  De kadavers van de geiten lagen op de verbrande grond, er was bijna niets meer over van de geiten.

Khun Ongaj Sornchen, 50 jaar oud, de eigenaar van de geitenboerderij, verklaarde dat hij 110 geiten had.  Rond 22.00 uur kwam hij een kampvuur maken om de muggen voor de geiten te helpen verjagen.  Daarna doofde hij het vuur en ging  bij enkele buffels die zo’n 3 kilometer verderop stonden, slapen. Zijn kleinkind belde en zei dat er brand was waar de geiten waren.

In de geitenstal lag droog gras en stro, waardoor het vuur zich snel verspreidde.  De hele schuur brandde af voordat Ongaj iets kon doen en voordat de ambtenaren arriveerden.  

Omdat er een intense hitte was, kon Ongah de schuurpoorten niet openen omdat het te gevaarlijk was.  De eigenaar telde zijn geiten en van de 110 geiten zijn er nog 8 in leven.  Hij gelooft dat er 2 mogelijke oorzaken kunnen zijn, een elektrische brand of hij heeft het kampvuur niet goed geblust en daardoor is de grotere brand ontstaan.  De schade wordt geschat op 450.000 – 550.000 baht.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!