UPDATE | Door overstromingen beschadigde Jomtien Beach over 3-4 dagen voor het verkeer klaar

PATTAYA:- Een deel van Jomtien Beach Road dat vorige week door stormen was ingestort, wordt nog steeds gerepareerd. De autoriteiten van Pattaya City stellen dat het binnen een paar dagen voor het verkeer gereed zal zijn.

Deze mededeling zal voor enkele kritische lezers van Olleke Bolleke minder verheugend klinken en JA DAAR BEDOEL IK U MEE, die schreef dat Thaise werknemers met handen in de zakken géén fluit uitvoerde en dat Thaise lui waren. Als u nu de moed heeft om een pluim uit te delen, zal ik het waarderen, vooralsnog nog schaar ik u onder de noemer azijnzeikers.

Maar eerst even een samenvatting van de eerdere stormen en schade aan de weg met onze eerdere artikelen als referentiepunt:

De Jomtien Beach Road werd op 8 september in de vroege ochtend zwaar beschadigd door stormen en overstromingen, waarbij een groot deel van het wegdek werd weggeslagen en waarbij palmbomen en zelfs een verkeerslicht de zee in gesleurd werd

Één team van de gemeente Pattaya nam  onder leiding van de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Kunplome, nam een kijkje om de voortmakende reparatie met eigen ogen te aanschouwen.

De Burgemeester Sonthaya vertelde: “We hebben alle mogelijke middelen gebruikt om de reparaties van deze weg te bespoedigen, aangezien dit specifieke gebied een belangrijk reispunt is, vooral in het weekend.  De drainage onder de weg was ook beschadigd en moet worden gerepareerd. 

 “We moeten eerst het drainagesysteem repareren dat vanaf Soi Wat Boon loopt.  Door de hevige waterdruk tijdens de stormen stortte het drainagesysteem in, waardoor de weg bij het strand instortte nadat de leiding was ingestort.” Aldus de burgemeester.

 “Nadat de afvoerleiding volledig is gerepareerd, herstellen we de rijbaan.  We verwachten dat minstens één rijstrook binnen drie tot vier dagen weer open kan voor het verkeer, en de rest van de weg al volgende week.” 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News   
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!