Bezorgers protesteren bij het ministerie van Energie om een ​​een einde te maken aan de stijging van benzine 

BANGKOK:- Meer dan 150 motorrijders reden gisteren naar het hoofdkantoor van het ministerie van Energie in het district Chatuchak om te eisen dat de regering de prijs van benzine vaststelt op 38 baht per liter.

De demonstranten reden vanaf het CentralWord-winkelcentrum aan Rama I Road voordat ze om 12.00 uur mobiliseerden bij het ministeriegebouw aan de Vibhavadi Rangsit Road.

Ze dreigden het verkeer op de weg te blokkeren tenzij minister van Energie Supattanapong Punmeechaow of de secretaris Kulit Sombatsiri naar beneden zou komen om hun eisenbrief in ontvangst te nemen.

Khun Siwares Thamwiset, het hoofd van de inspectieafdeling van het ministerie, accepteerde uiteindelijk de brief en nodigde protestvertegenwoordigers uit om via video met Kulit te praten.

 Ze eisten ook andere overheidsmaatregelen om bezorgers te helpen, als erkenning voor de cruciale rol die zij spelen in het economisch herstel tijdens Covid19 pandemie in het land.

Khu. Kulit beloofde de belastingverlaging voor te stellen aan het ministerie van Financiën, maar waarschuwde dat dit enige tijd zou kunnen duren, aangezien het de inning van overheidsinkomsten betrof.  Hij zei dat hij het publiek zo snel mogelijk zou informeren over het besluit van het ministerie.

Kulit voegde eraan toe dat de regering leningen zoekt om de liquiditeit van het Oil Fuel Fund te vergroten, dat 70 miljard baht aan schulden heeft door de binnenlandse prijs van diesel te subsidiëren te midden van stijgende wereldwijde energieprijzen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!