Bevolking Thailand rouwt om een dokter die verdronk tijdens zijn poging om Britse toerist op Phuket te redden

CHIANG MAI:-De Facebook-pagina van een dokter die stierf terwijl hij probeerde een Britse toerist van de verdrinkingsdood op Phuket te redden, werd dit weekend overspoeld met condoleance-berichten.

De 55-jarige uit Chiang Mai afkomstige Dr. Surasit Phonglaohaphan en de 33- jarige Engelsman, Mr. Ali Mohammed Mian, werden in het ziekenhuis van Chalong dood verklaard, nadat strandwachten hen uit het water bij Kata Noi Beach hadden gehaald.

Getuigen vertelden dat Mr. Mian de rode vlaggen had genegeerd die voor sterke golven en krachtige onderwaterstromingen waarschuwen, als snel verdween de Engelsman onder water. Dokter Surasit, die op het strand zat, zag dit en bedacht zich geen moment en rende de zee in om de man te redden.

De politie meldde dat Mian, uit Londen, op huwelijksreis was en dinsdag had ingecheckt in een hotel in Kata Noi.

De berichten achtergelaten door netizens op de Facebook-pagina van Surasit prezen hem als een held die zichzelf had opgeofferd in een poging om een ​​leven te redden.  Ondertussen zeiden collega’s van Khun Surasit in het Lampang-ziekenhuis waar hij werkte, dat hij voor iedereen één goedhartig, vriendelijk en extravert persoon was.

Rechts Dr. Surasit Phonglaohaphan en links zijn zoon.

Zijn familie kondigde aan dat de begrafenis volgende week zal plaatsvinden in Wat Suandok in het Muang-district van Lampang, terwijl het lichaam van Surasit zal worden geschonken aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Chiang Mai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!