Bevolking Thailand ontving in 2022 meer 17 miljoen frauduleuze oproepen, 45 procent van de telefoonnummers zou zijn gelekt 

BANGKOK:- Het totale aantal frauduleuze telefoontjes naar Thais in het afgelopen jaar steeg met 165% tot 17 miljoen, terwijl meer dan 45% van de telefoonnummers in dat land, ofwel 13,5 miljoen, werd gelekt, zo maakte het in Taiwan gevestigde Gogolook bekend. 

In zijn jaarverslag legt Gogolook uit dat de toename van het gebruik van online diensten tijdens de Covid-19-pandemie ook heeft geleid tot een versnelling van de fraudegevallen in de afgelopen twee jaar, zonder tekenen van vertraging.

In totaal werden in 2022 wereldwijd 405,4 miljoen frauduleuze oproepen en berichten geplaatst en verzonden.  Hoewel dit een daling van 13% is ten opzichte van vorig jaar, blijft fraude een groot probleem.  Fraudeurs geven de voorkeur aan sms’en vanwege de hoge penetratiegraad en lage kosten, waarbij berichten goed zijn voor 76% van de “eerste contacten” in fraudezaken, een nieuw record.  Op lokaal niveau is sms goed voor 95% van de fraudegevallen in Japan en meer dan 80% in Taiwan, Zuid-Korea en Maleisië.  Dit toont aan dat oplichters over de hele wereld met grote consistentie te werk gaan.

De CEO van Gogolook, Mr. Manwoo Joo zei dat de dreiging van oplichterij de fraudebestrijdingsindustrie opdrijft.  Fortune Business Insight schat dat deze sector in 2029 $ 129,2 miljard waard zal zijn bij een CAGR van 22,8%, aangedreven door generatieve AI en kwetsbaarheden die voortvloeien uit de digitale transformatie van ondernemingen.  Thitinan Sutthisaraphan, marketingdirecteur van Gogolook voor Zuidoost-Azië, waarschuwde dat oplichters hoogtij vieren en benadrukte de noodzaak van effectieve fraudebestrijdingsmaatregelen.

Gogolock-gegevens tonen aan dat zeven van de tien berichten die Thais ontvangen spam of oplichting zijn, wat neerkomt op een totaal van 73%.  Het aantal zwendeloproepen in Thailand steeg met 165% tot 17 miljoen in 2022, van 6,4 miljoen in 2021. Net als in andere landen gebruiken oplichters in Thailand sms-berichten als eerste contact, waarbij ze slachtoffers misleiden om op phishinglinks te klikken om persoonlijke gegevens te stelen. informatie.  Ze worden ook misleid om een ​​LINE-account aan te maken waarmee ze informatie zouden moeten sturen of geld zouden moeten overmaken naar de oplichters.

De gepubliceerde oplichtingsberichten bieden vaak leningen aan door een overheidsinstantie of bank te citeren, of bieden directe toegang tot illegaal online gokken.  Ze lokken slachtoffers vaak met uitspraken als ​“Krijg het recht om een ​​lening aan te vragen”, ​“Lening gratis” en ​“Jij bent de gelukkige”

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Bevolking Thailand ontving in 2022 meer 17 miljoen frauduleuze oproepen, 45 procent van de telefoonnummers zou zijn gelekt ”

  1. Ik heb op mijn Thaise nummer 2 smsjes gehad in het Engels dat er een pakket voor mij onderweg was.
    Of ik even in wilde loggen de link was bijgevoegd.
    Ik verwachte geen pakketjes dus uiteraard niks mee gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!