Bevestigt bericht over het feit dat de Indiase variant van het Covid19 virus in Thailand aangekomen is.

~IN HET HART VAN ELKE MOEILIJKHEID LIGT EEN KANS~
(Nederlandse spreuk)

BANGKOK:- De Indiase variant van Covid19 virus is in Thailand aangekomen. De variant werd ontdekt bij een Thaise vrouw en haar jonge zoon die uit Pakistan kwamen, wat de autoriteiten ertoe aanzette het verbod op internationale aankomsten in andere landen dan India uit te breiden.

Khun Apisamai Srirangson, de assistent-woordvoerster van het CCSA, verklaarde dat de vrouw en haar drie zonen van vier, zes en acht jaar op 24 april vanuit Pakistan via Dubai in Thailand waren aangekomen.

Allen bevonden zich na aankomst in een door de staat geregelde quarantainevoorziening en uit de eerste tests bleek dat de moeder en haar jongste zoon positief waren, terwijl de andere kinderen niet besmet waren.

Een volledige genoomsequentietest die zondag in het Chulalongkorn Memorial Hospital werd uitgevoerd, bevestigde dat het op hen gevreesde virus, inderdaad de variant uit India was, genaamd B.1.617.1.

 “Dit is de eerste ontdekking van de Indiase variant in het koninkrijk”, zo verklaarde dr. Apisamai.

De B.1.617.1-variant werd in oktober voor het eerst in India geregistreerd voordat deze zich naar andere landen verspreidde.  Pakistan, Nepal en Bangladesh behoorden tot de landen op het subcontinent waar dit virus werd aangetroffen.  In Zuidoost-Azië hebben Singapore, Maleisië en Indonesië dezelfde variant ontdekt.

Dr. Apisamai zei dat de autoriteiten bezorgd waren over de komst van deze versie van het virus en het nieuwe gevaar dat het met zich meebrengt.  “Er is bezorgdheid over deze variant en over de mogelijkheid dat deze in Thailand zou kunnen muteren”, voegde ze eraan toe.

Thailand heeft sinds begin deze maand buitenlandse aankomsten uit India geweerd vanwege zorgen over de Indiase variant.  De Thaise ambassade in India geeft geen toegangscertificaten (COE) af aan niet-Thaise staatsburgers, wat in feite betekent dat ze niet naar het koninkrijk kunnen reizen.

De assistent-woordvoerster zei dat het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Ziektebestrijding momenteel een discussie houden over het stopzetten van de afgifte van de inreisvergunning in andere landen om te proberen de Indiase variant van Covid-19 buiten Thailand te houden.

Voor de landen: Pakistan, Bangladesh en Nepal is gisteren een inreisverbod naar Thailand ingesteld,  er is een mogelijkheid om COE’s in andere landen uit te stellen”, voegde ze eraan toe.

 De regering overweegt een breder verbod op buitenlandse aankomsten in het hele subcontinent.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!