Beveiligingsbeelden tonen een man aan die op klaarlichte dag probeerde een huis in Phan Thong, Chonburi in brand te steken

CHONBURI:- Op CCTV beelden is te zien dat een motorrijder, waarschijnlijk van Thaise komaf, op klaarlichte dag  een emmer met benzine het huis van een Thaise vrouw binnen gooit, waarna er brand uitbreekt. Het incident zou zich in het afgelopen weekend in het district Phan Thong hebben afgespeeld.

De video, gemaakt op zaterdag 26 maart 2022 om 12:40 uur, toonde een man met een T-shirt, korte broek en motorhelm op een zwart-rode Yamaha Nuno met een onherkenbaar kenteken, die één emmer vol met benzine een huis bij de Phanthong Fresh Market in het Phan Thong-district van Chonburi gooide.  De verdachte reed vervolgens direct weg. Gelukkig kon het vuur op tijd door omwonenden geblust worden en raakte niemand gewond.  

Na het incident, verklaarde politie majoor Prasert Kulabutdee van het politiebureau van Phanthong dit incident hoog op te nemen en zou de vermeende brandstichting grondig onderzoeken, inmiddels ontdekte hij dat de meeste beschadigde voorwerpen gelukkig alleen plastic en vuilniszakken waren.

De 53-jarige huiseigenaresse, Khun Wanpen Kongtoyai, vertelde tegen de politie dat ze op de markt één slagerij had, en tv aan het kijken was terwijl de misdaad plaatsvond. Ze was bang voor de brand die plots aan de voorkant van haar huis uitbrak en probeerde het vuur direct te blussen.

Ze beweerde ook dat ze de man op de beveiligingsbeelden niet kende en nooit een geschil had met de buren of wie dan ook. Aan het einde smeekte Wanpen de politie om de verdachte zo snel mogelijk te pakken en beloofde de politie daarna te belonen.  

Vanaf nu bewaarde de politie van Phan Thong de emmer en videobeelden van de nabijgelegen camera’s als bewijs om de verdachte op te sporen. De verdachte man is vooralsnog bij het schrijven van deze reportage op vrije voeten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!