Douanebeambten Hong Kong hebben 10 kg wiet uit Thailand in beslag genomen

HONG KONG:- Eerder deze week namen de douanebeambten van Hong Kong ongeveer 10 kilo cannabistoppen in beslag met een waarde van meer dan 8 miljoen baht in acht pakketten uit Thailand die waren bestempeld als snacks en ontbijtgranen. 

Volgens de South China Morning Post werden de cannabistoppen op 8 en 9 mei vanuit Bangkok per luchtpost verzonden. Douanebeambten onderzochten de pakketten en vonden cannabistoppen in ritssluitingszakken die in de pakketten met snacks en ontbijtgranen zaten. De in beslag genomen cannabis had een waarde van minstens 8,6 miljoen baht.

Volgens de douane van Hongkong deden narcotica-agenten zich voor als bezorgers en brachten ze de pakketten naar een locatie in Kwun Tong. Een 64-jarige bewaker die in verband wordt gebracht met de in beslag genomen pakketten is gearresteerd en in afwachting van onderzoek op borgtocht vrijgelaten. 

De douanebeambten van Hongkong waarschuwden het publiek ook om zich niet te laten verleiden tot drugshandel. Drugshandel is een misdrijf in Hong Kong, bestraft met levenslange gevangenisstraf en een boete van HK $ 5 miljoen. 

In 2022 namen de autoriteiten van Hongkong meer dan 2.673 kg cannabis in beslag, een stijging van 105% ten opzichte van 2021.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 
Bron: South China Morning Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!